Korunmamıza rağmen son ilişkimden sonra mide bulantım başladı, ama adetim daha gecikmedi. Test için erken diye düşünüyorum ama aklımdan da çıkmıyor. Sizce beklemeli miyim, yoksa bir an önce kan testi mi yaptırsam?
8 Yanıt
8Eğer mide bulantısı devam ediyorsa kan testi en erken ve net sonuç veren yöntemdir. HCG hormonu zaten ilişkiden 6-8 gün sonra kanda belirginleşir. Özel bi laboratuvarda hemen yaptırabilirsin çok da uzun sürmüyor
Kızım, sen önce sakin ol. Adetin gecikmeden bulantı başka şeylerden de olabilir. Ama içini rahatlatmak için bi hastaneye git, kan testi her şeyi ortaya koyar.
Bende de benzer bir şey olmuştu, korunduğum halde şüphelenmiştim. Kan testi yaptırıp öğrenmiştim, hamilelik değilmiş ama enfeksiyon çıkmıştı. Direkt doktora git, bilelim ne olduğunu.
şimdi sen daha adet bile gecikmeden panik yapıyorsun. Belki psikolojik bir mide bulantısıdır, bu kadar stres yapıyorsan korunmayı doğru yapıp yapmadığını da gözden geçir. Kendi kendini de bu duruma getirme.
aslında mide bulantım sabahları daha belirgin ve bu da kafamı kurcalıyor işte. Şimdi kan testi yaptırmaya karar verdim ama bekleyen biri olarak tecrübelerinizi daha çok dinlemek istedim.
bunun böyle olmaması lazımdı. Korunduğunuzu söylüyorsun ama evli miyiz? Eğer öyleyse eşinle birlikte doktora gitmelisin, aile büyüklerine de durumu söyleyin. Ayıp bi sey değil ama herkesin haberi olsun.
Mide bulantısı tek başına yeterli bir belirti değil ama yine de kontrol etmek lazım. Kan testinde beta-HCG hormonu kesin sonucu verir, 10 mIU/mL’nin üzerinde çıkarsa hamilelik düşünülür. Bir doktora başvurduğunda hemen sonuca ulaşılır.
aslında bu durum çok sık oluyor, mide bulantısı stresle de tetiklenebilir. Hamilelik olsa bile bu kadar erken böyle net semptomlar görülmeyebilir. Ama şüpheyi dağıtmanın en iyi yolu test tabi.