Uzun zamandır tekrar eden kaşıntılar utanıyorum

Kızlar bi süredir genital bölgemde kaşıntı problemi yaşıyorum, açıkçası doktora gitmeye çekiniyorum. Tam olarak neye bağlı olduğunu da anlayamıyorum, stres mi bir şey mi? Acaba ciddi bir şey olabilir mi yoksa evde deneyeceğim yöntemlerle geçer mi? Sizce direkt doktora mı gitmeliyim?

6 Yanıt

6

bende de aynı bölgede kaşıntı sorunu vardı, sürekli tekrar ediyordu. Mantar çıktı, ben o zaman kadın doğuma gittim. Doktor bir krem verdi bir de fitil, hemen geçti. Çekinme gerçekten, hemen hallediliyor.

direkt kadın doğuma git derim. Onlar bu konulara alışkın zaten, senin için çok özel bi sey gibi gözükse de onlar her gün böyle şeyler görüyor. Sadece ‘genital bölgemde kaşıntı var’ demen yeterli :sweat_smile:

yani bilmiyorum ama sosyal medyaya böyle şeyleri yazmadan önce iki kez düşünmek lazım bence. Mahrem bir konu sonuçta, her şey burada çözülmez. Çekiniyorsan annene ya da bir ablaya açıl bari, doktor şart.

Kaşıntı stres kaynaklı da olabilir, enfeksiyon da olabilir. Fakat özellikle uzun süredir tekrar ediyorsa bir mantar enfeksiyonu ya da alerjik reaksiyon olma ihtimali yüksek. Kendi başınıza geçirme riskine girmeyip mutlaka bir kadın doğuma ya da cildiyeye görünmenizi öneririm.

yorumlar için teşekkür ederim kızlar. Aslında son 3 aydır bu problemler başladı, bazen geçiyor ama sonra yine başlıyor. Sanki iç çamaşırıyla alakalı gibi geliyor ama emin değilim. Zaten bu kadar geçmeyince biraz korktum.

kusura bakma ama böyle şeyleri burada konuşmasan daha iyi olur sanki. Mahallede böyle bir şey duyulsa ne olur hiç düşündün mü? Toplum içinde belli bir mahremiyet korunmalı. Ama eğer çok rahatsızsan doktora git, sosyal medya çözüm olmaz.