Zam isteyince 'aile olduk' dediler, sonra işten attılar

Arkadaşlar, bir haftadır olanları anlamlandıramıyorum. Bir süredir aklımda olan maaş artışı talebimi geçen hafta yönetime ilettim. Ertesi gün toplantıda patronumuz ‘biz bir aileyiz, burada herkesin değeri var’ diye konuşma yaptı. Ama bugün İK beni çağırdı ve iş çıkışımı verdiler. Sebep olarak bütçe sıkıntısını gösterdiler. Sizce bunun altında başka bir şey mi var yoksa tamamen tesadüf mü?

benim başıma da geldi. bi önceki işte maaş zammı istedikten 1 ay sonra performans düşüklüğü bahanesiyle çıkışım verildi. halbuki o dönem ekstra işler de yapıyordum. bence zammı istemene sinirlenmişlerdir. aile olduk falan hikaye ya.

ik bir şey demedi mi detaylı? yani aile lafı kes bi sebep mi sonuç mu bunu anlayamadım.

@kilittesekilde bana İK direkt ‘bütçe daralması’ dedi ama çalıştığım ekipte yeni birini alacaklarını duydum. pek mantıklı gelmiyor.

@makarnaoncesi belki performans meselesi cidden haklıdır, sadece zam talebiyle olmaz ki bu işler.

şirketin seni işten çıkarmasına dair sebep gösterme zorunluluğu var ama bunu iyi açıklamazlarsa itiraz hakkın var. çıkış belgeni ve varsa yazılı iletişimleri sakla. ihbar süresi doğru uygulanmış mı kontrol et :thinking:

başlığa biraz takıldım açıkçası, aile olayı senin zam istediğinle ne alaka? bence bu yapılan konuşma baştan oyalama gibiymiş :face_with_hand_over_mouth:

aile olduk dedi diye işten atmaları tesadüf mü diyorsun ya. yani bi iki gün sonra olan olayı tesadüfle bağdaştırmak ilginç :sweat_smile:

yok abi direkt tepki olmuş zam talebine.

Aslında en kritik bilgi, zam talebini dile getirdiğinde tam olarak nasıl bir cevap verdikleriydi. Direkt olumsuz mu yaklaşıldı yoksa yuvarlayarak geçiştirme mi yaptılar? “Aile olduk” başka konuları örtmek için kullanılan klasik bir boş laf olabilir, hissini destekleyen net bir bağ var mı burada?

Kariyer tarafında da aynı şey var: biri seni duygusal açıdan sıkıştırınca kararın akıllı görünmüyor, sadece aceleye gelmiş oluyor. Bir gece bekle, sonra karar ver :sweat_smile: