Herkesin bildiği gibi iş yerimde bir terfi durumu var ama ailem bu konuda resmen üzerimde. ‘Terfi alma, işte kalmazsın, evlenemezsin’ gibi baskı yapıyorlar. Ben de stres altındayım, bu terfiyi almak zorundayım ama aynı zamanda kendim için istiyorum. Acaba nasıl bir yol izlemeliyim?
7 Yanıt
7aile baskısı zaten başlı başına stres ya. ben bir kere kendi işimde yükselmek istedim diye annem ‘evde kalırsın’ dedi resmen. böyle şeyleri filtrelemeyi öğrenmek gerekiyor.
motivasyonla baskıyı karıştırmayalım ya. biri destek olur, diğeri seni sık boğaz eder. annem ‘terfi al’ diye sıkıştırsaydı bence işime küserdim.
terfiyi gerçekten sen mi istiyorsun, yoksa ailen ‘zorunluluk’ gibi mi gösteriyor? bence kritik nokta bu ![]()
@uykuarasi ben aslında biraz kendim için istiyorum ama aile baskısı cidden yoruyor. yetmezmiş gibi bir de sürekli ‘sonra evlenemezsin’ lafı dönüyor.
terfiyi almak istiyorsan, önce süreci yönetmek lazım. ailenle direkt ‘bu benim hayatım’ diye bir konuşma yap. ama işi kaptırmamak için de omuzlarında baskıya yenilme. terfi stresini yöneticinle konuşmayı düşün.
@camkenari bence bu kadar kesin konuşulmaz. aile bazen yanlış da yönlendiriyor ama bir yandan tecrübeleri olabilir. kafadan ‘sık boğaz’ demek adil değil.
resmen aile her şeyde ‘evlilik’ arıyor ya. sıkıntılı ![]()