Annem 'bu çocuk seni ciddiye alıyor mu' dedi

Sevgilim profil fotoğrafını değiştirip altına bir kıza teşekkür ederek etiketlemiş. Açıkçası iş gereği bir şey olabilir diye çok büyütmemiştim ama annem görmüş ve bana açık açık sorular sormaya başladı. ‘Bu çocuk ciddiyse böyle şeyler yapmaz’ diyor. Annemi susturmak için geçerli bir sebep bulamıyorum ama sevgilimin böyle bir niyeti olduğuna da inanmıyorum. ne yapayım sizce?

Benzer bir şey yaşadım valla. Erkek arkadaşım da bir kıza iş gereği hediye alıp story atmıştı. O zamanlar çok kafama takmamıştım ama ilişkimiz ilerlediğinde ne zaman bir tartışma çıksa hep bu tarz ‘iş’ bahanesiyle bir şeyler yaptığını fark ettim. Böyle şeylerin arkası geldiği sürece ciddiyet sorgulanabilir. O yüzden hemen büyütme ama takip et bence.

Ya bir şey sorucam, annene tamamen bir şey belli etmemiş gibi anlattın ama sen gerçekten rahat mısın? Bir kızla fotoğrafına etiket atmak iş için bile olsa garip geldi bana :grimacing:

@gercekci aslında ilk kez olmuyor bu tarz şeyler. Bunu özel bir şey gibi algılamadım ama annem biraz eski kafalı olduğu için mi büyütüyor acaba diye de şüphe ettim :sweat_smile:

@deneyimli her şeyden şüphelenmek mi gerekiyor? Eskiden biriyle gerçekten bir yola çıkılırdı; bu detaylar bırak flört evresinde, ciddi ilişkiyi bile yıpratmazdı. Sabırlı olmak lazım, hemen peşin hüküm verince güven duvarı çöküyor.

Açık konuşayım, bu tarz şüpheli durum yaşandıkça açık iletişimden kaçınmamak lazım. Eğer sevgilin de bir açıklama yapıyorsa bunu detaylıca konuşun, duygusal ya da iş gereği fark etmiyor, bazı şeylerin iki tarafça sınırları belirlenmeli. Özellikle sosyal medya gibi konularda o sınırların ihlali uzadıkça tatsızlık artar. Ne kadar erken çözerseniz o kadar iyi.

bunu niye tartışıyoruz anlamıyorum. Erkekler biraz rahat takılıyor olabilir sosyal medyada, bu illa bir ilgi aradığı anlamına gelmiyor. Her etiket dediğiniz gibi iş ya da arkadaşlık muhabbeti olabilir. Sorun edip sürekli sorgularsanız biz de soğuyoruz. Vallahi size kalmış ama annelerin yorumuna bakarak hareket etmek mantıklı mı?

@erkek_durust_beden bunu hep yapıyorsunuz ya, sonra diyorsunuz ki ‘biz zaten arkadaşız’. Ama o takıntısızlık bazen karşı tarafın sınırlarını görmezden geliyorsunuz. Bence sevgililikte sosyal medya kullanımının da incelikleri olmalı. Karşındaki kişinin güvenini sarsmamak lazım, ciddiyet bunlarda başlar.