Sevgilimi annemle tanıştırdım ama o, sürekli ‘Ne iş yapıyor?’, ‘Ailesi ne iş yapıyor?’ gibi sorular sorarak beni boğdu. Bir yandan hoşlanmadığını düşünüyorum ama diğer yandan da normal bir anne davranışıdır belki. Bu durumda ne yapmalıyım, sizce haklı mı?
benim annem de sevgilimi tanıyınca pek sevmedi, sessiz sedasız uzak durdu hep. seni sıkıştırması belki de biraz kıskanmasından ya da hayatına karışma isteğinden olabilir.
aileler böyle konularda ince eleyip sık dokur, hele ki anneler. bence çok olağan, annen kırk yıl düşünmeden yapıyordur. ailesini öğrenmek istemesini yadırgamam.
o zaman sen de ‘herkes aynı meslekten biriyle mi evleniyor, bu ne kafadır?’ diye sorman lazımdı. annenin düşüncesi saygısızca olmamış mı?
açıkça annenle otur konuş, biraz rahatlarsa saçma sorularını azaltır. ama sevgilini sıkıştırarak tavır koyarsa ona da önceden bunu kaldırmayacağını belirt. bu işler uzamaz.
kaç zamandır birliktesiniz? annenin bu kadar sorgulaması belki ilişkinizin daha ciddi bir aşamaya düşündüğün için olabilir mi?
@pazardandondum 7 aydır birlikteyiz. aslında bu ilk tanıştırmam ama anneme göre ailesi ve işi önemli, yoksa zoruna değilmiş, öyle dedi.
@hatconene ya meslek önemli olabilir ama annen bu kadar laf sokacak kişi değil, mesafeyi hatırlatmak lazım ![]()
sen annenin baskısını azaltmadan o ilişki zor.
bence annenle çatışma yaşamadan yavaş bir plan yap: sevgilinle uygun bir zamanda tekrar görüşsün, daha az sorgulayıcı bir ortamda. uzlaşma olmazsa ona biraz mesafeni göster ki sınırlarını anlasın ![]()