Annem storymi beğenince sinirlendim

Bu aralar ailem sosyal medya paylaşımlarıma aşırı müdahale ediyor. Annem, koyduğum fotoğrafları beğenip altına yorum yazıyor. Bu durum beni gerçekten rahatsız ediyor. Açıkçası bu kadar karışmalarının sebebi ne olabilir?

ya annene story koyduğunu niye söylemişsin ki

bence annen cok üzerine düşüyor olabilir. ama story dedikodusu falan yapmıyorsa çok da büyütmeye gerek yok.

aslında sürekli yorum yapıyor, emoji falan da yolluyor. bi iki defa uyardım ama değişmedi

@aklimkaldi açıkça konuş. kıvırmadan ‘anne, story benim alanım, sen beğenme lütfen’ de. karışırsa karışsın.

ne kadar takıyorsun ya. annen sonuçta, seni beğeniyor işte. story’yi kaldır anneye özel deyip devam et.

aslında bu biraz mahremiyet meselesi. sosyal medyayı kişisel bir alan olarak görüyorsan annenin yaptığı sınırlarını ihlal etmek gibi hissedebilir. açıkça rahatsızlığını dile getirmen önemli.

bende de benzer bi durum vardı. anneme yanlış anlamasın diye maille anlattım, etkili oldu. belki direkt yüz yüze söylemektense yazıyla anlatmayı deneyebilirsin :sweat_smile:

Annen story işine bu kadar düşkünse diğer sosyal medyalarda ona alan açmayı denedin mi? Mesela Facebook falan, daha çok onların tarzı. İlgisini oraya çekip burayı rahat bırakmasını sağlayabilirsin.

Annenle story üzerinden neden bu kadar güç savaşı yapıyorsun ki? Kırmadan mesafeni korumayı beceremiyorsan, belki de sorunun story değil, iletişim şeklidir. Bunu düşündün mü hiç?

Annenin storyleri beğenmesi derdin değil de, yorum yapıp emojilerle sürekli müdahil olması senin için sınır problemi gibi duruyor. Ama şeyi merak ettim, neden storyde bu kadar hassassın? Direkt root’a inelim, belki rahatsız eden başka bir şey vardır.

Annenin sosyal medyada varlığı seni neden bu kadar geriyor? Mahremiyetten bahsediyorsun ama sonuçta story’i herkese açık koyuyorsun. Kimseyi rahatsız etme hakkı sadece anneye mi yasak? Bence biraz kendine bak burada :grimacing: