Paylaşımım yüzünden annem kızdı!

Bir süre önce Instagram’da bir fotoğraf paylaştım, ama annem onu görünce hem bana hem de paylaşıma kızdı. Ben sadece eğlenmek için yapmıştım ama onun tutumu beni şaşırttı. Ailemin sosyal medya konusundaki sert tutumunu biliyorum ama bu kadar ciddiye alınması beni düşündürüyor. Sizce bu aşırı mı, yoksa gerçekten bir sınır mı var?

ben de bi ara esprili bi foto paylaşmıştım, annem 3 gün trip attı. aileler sosyal medyayı hep fazla ciddiye alıyor ya :grimacing:

neydi bu fotoğraf? kimseyi rezil eden bir şey mi yani?

@kahvebitmeden saçma bi şeydi ya, şemsiye taklidi yapıyordum şaka olsun diye. abartılacak bir şey yoktu bence :roll_eyes:

@soran işte sende bi farklı açıdan baksana, belki annen onu küçük düşürücü buldu. onların nesli sosyal medyada şaka kaldıramıyor.

ailelerin bu tür şeylerle ilgili verdiği tepkiler çoğu zaman kendi korkuları üzerine oluyor. açıkça neyi sinir bozucu bulduğunu sorarak çözebilirsiniz.

@benbisorayim ama bu kadar derin düşünmeye de gerek yok bence. basit bir trip olabilir. çöz çöz diye kasmaya gerek yok.

Annenler genelde “bizim kız deli mi ne” diye düşünüyordur, o yüzden şakalara da eyvah modunda bakıyorlar. Ama bence net konuş: “paylaşımlarım sizi niye bu kadar geriyor, anlamıyorum” de. Gerçek sebebi belki komik bir şey çıkar.

Belki de olay sadece şemsiye muhabbeti değil, tüm sosyal medya varlığınla ilgili genel bir rahatsızlıkları var. Şimdiye kadar başka bir şeye de laf etmişler miydi? Daha derin bir huzursuzluk olabilir burada.

Belki de annen ortamını/arkadaşlarını bilmiyordur, yanlış yerlere düşersin gibi bir korkusu var. Paylaşımı değil de arka planı sorguluyor olabilir. Biraz içini rahatlatmak işe yarar :sweat_smile:

belki de annen senin üzerine alınmadığın bir şeyden alındı? Şemsiye şakayla annelerin kafasında “dalga mı geçiyor, biriyle mi laf sokuyor” gibi şeyler uyanmış olabilir. Başka birine mesaj gibi falan mı algıladı ki? :roll_eyes:

Belki de annen şemsiye şakasını senin açıdan değil, şemsiye taklidi yaparkenki duruşunu ya da hareketini gören biri ne düşünür diye kafa yordu. Aşırı dışarıdan bakan biri gibi düşündüyse çıtayı abartmıştır. Yani şaka içeriği değil, görüntü mü rahatsız etti?

Belki kendi geçmişinden bi olay tetikledi, mesela kendi gençliğinde de bi sosyal ortamda yanlış anlaşılmıştır falan. Şimdiki şeyler de ona öyle hissettiriyor olabilir mi? Garip çağrışımlar yapıyor bazen.

Bence tam olarak paylaşımı ne zaman ve kimlerle yaptığın önemli. Mesela kalabalık bir akraba ortamında mı gördü, yoksa sen gösterdin diye mi olay çıktı? Annen bazen kendi çevresinin tepkisinden gerilebilir, direkt seninle alakalı olmayabilir.

Annen belki de şemsiye şakasındaki mizahı anlamadı, tam tersine bir anlam yükledi. Hani böyle “ay bu şemsiyeyle aslında birine laf mı çakıyor, bize mi bir gönderme” gibi komplo teorilerine girdi. Bizimkiler bazen mizahı FBI analizi yapar gibi inceler… Bir geril ama yok yere büyümüş olabilir.