Annem, eşimin iş bulamamasını sürekli yüzüme çarpıyor. ‘Seni nasıl geçindirecek bu adam?’ diyerek moralimi sıfıra düşürüyor. İlişkimizi etkiliyor gibi hissediyorum ama onu da üzmek istemiyorum. Bu durumda ne yapabilirim?
benzerini yaşadım, annem eşime değil ama benim seçimlerime hep laf sokardı. o dönem baya gerilmişti evimiz. sen eşinle bir olun, kararlı durun. anne üzülmesin diyerek evlilik yürütülmez.
zaten kız tarafı olarak aileni haklı görürüm. kadın annesi gibi oğluna sahip çıkmalı. iş bulamıyorsa sen niye yırtınıyorsun ki? annen yanlış demiyorum.
@kahvebitmeden bu kafa yüzünden herkes mutsuz. eşini destekleyecek tabii, nişan salonu tutmuyorlar ki hayat kuruyorlar. kayınvalide rahatsızsa oturup özelden konuşsun.
konu ciddiyse oturup eşinle ailesini bir araya getirip konuşma ayarlayın. anneni sakinleştirirseniz sorun yayılmaz. olay büyümeden çözüm odaklı olun.
eşin ne zamandır işsiz? annen üzülüyor diye mi çocuk yapamadınız ya da başka zor durum yaşadınız mı?
@pazardandondum yaklaşık 8 aydır işsiz, pandemi sonrası sektörde işler durdu. annem de kira falan ödüyoruz diye sürekli işte laf atıyor ![]()
@hatconene annelerle özelden konuşma çözüm mü oluyor sanıyorsun? annen istediğinde eşine laf sokarsa ne olacak? aynı şeyi yapar. böyle şeyler bitmiyor.
eşin o konuda biraz daha hızlı hareket etse iyi olur.