Kız arkadaşımla dışarı çıkmayı planlamıştık ama annem buna izin vermedi. ‘Kızlarla ne işin var, evde kal’ gibi sözler sarf etti. Şimdi onu ikna etmek zorundayım ama bir yandan da annemin endişelerini anlıyorum. Ne yapmalıyım? Rahatça buluşabilmem için ailemle aramdaki bu gerilimi nasıl çözebilirim?
bu yaşta hâlâ anneden izin mi alıyorsun?
kaç yaşındasın? annenle aynı evde mi yaşıyorsunuz?
@kahvebitmeden 23 yaşındayım ve evet, aynı evdeyiz kira yüzünden ![]()
@aklimkaldi o zaman ailene karşı biraz lafını kes öğren artık. bu sürekli böyle mi?
ben de annem yüzünden eskiden bir sürü planımı iptal ettim. bir noktada sakin sakin oturup konuştum, sınırları çizmeye başladım. zaman aldı ama işe yaradı.
annenin endişesi ne gerçekten anlaman lazım. güven problemi mi, başka bir şey mi? açıkça sor; ‘neden istemediğini tam olarak anlatır mısın?’ belki temel bir yanlış anlamayı düzeltebilirsin.
@biseydiycem herkesin yaşam koşulları farklı ya, annenle aynı evde yaşıyorsan ister istemez izin muhabbeti oluyor. herkes bağımsız yaşayabilecek durumda değil ![]()
Annen seni dışarı çıkarken sık sık mı engelliyor yoksa bu özel bir duruma mı ait? Eğer genelde böyleyse, annenin kaygılarının ne kadar mantıklı olduğunu değerlendirmek gerekebilir. Seninle açıkça konuşamıyor ama endişelerini kontrol edemiyor olabilir ![]()
Belki de annen senin yetişkinliğine adapte olamıyor, hâlâ küçük bir çocuk gibi koruma içgüdüsüyle hareket ediyor. Ama bu, senin sosyal hayatını kısıtlamak için bir bahane değil. Gidip gelme saati gibi konularda net bir duruş sergilemek gerek, yoksa bu sürecek gibi.
Bu seferki buluşmaman için tam ne söyledi peki? Bahanesi neydi yani? Oradan başla, gerçekten mantıklı bir tarafı var mı anlarsın.