Anneme karşı gelmek istemiyorum ama bu adam bana göre değil

Annem, tanıştırdığı biriyle evlenmem için sürekli vurguluyor. Adamla birkaç kez buluşmaya gittiğimde, çok da ısınamadım. Ama şimdi annem ‘Öyle biriyle mutlu olursun’ deyip duruyor. Kafam çok karışık, onlara karşı gelmek istemiyorum ama kalbim başka şeyler istiyor.

benzer bi durum yaşadım, annem birini bulmuştu çok ısrar etti. gittim gördüm ama bayaa donuktu adam. kabul etmeye elim gitmedi sonra başka biri girdi hayatıma, şimdiki eşim oldu. bence içinden gelmiyorsa zorlamamalısın.

ama annelerin dediği genelde çıkar ya. yılların tecrübesi var, belki de senin göremediğin şeyleri görüyordur. çok hızlı kestirip atma derim :melting_face:

@kahvebitmeden ya bu “anneler bilir” mevzusu abartılıyor bence. sonuçta adamla yaşayacak olan kişi o, annesi değil. annelik tecrübesi ayrı, ilişki başka :roll_eyes:

duygularından tam emin olmadan fazla ilerletme bence. bir hayır gelirse dönmesi zor olur çünkü. en azından açık açık konuşmayı dene, hoşlanmadığını belli et.

adam nasıl biri peki? iş güç, konuşma tarzı, ya da seni rahatsız eden spesifik bi şey var mı? :neutral_face:

@pazardandondum adam düzgün aslında ama çok duygusuz gibi. her şey sanki iş planı. mesela sohbet ederken aşırı resmi, bir sıcaklık hissetmiyorum.

@yazipsildim bir yere kadar haklısın ama anneler bazen kişinin kendisinden daha realist bakabilir. illa kabul etsin demiyorum ama belki bi detay için ısrardır.

sen sevmediysen olmaz. net.

adam klişesi galiba.