Annem cildime çok karışıyor, ne kullanmam gerektiğini sürekli söylüyor. Markaların çoğunu o seçiyor bı vitaminmiş bı serummuş diye. Ama açıkçası ben kendime uygun ürünler denemek istiyorum. Beni ‘boşa para harcama, şu işe yarıyor işte’ diye azarlıyor. Kendi kararımı mı uygulamalıyım, yoksa annemin dediklerine mi uymalıyım?
Ben de annemle çok yaşadım bunu. Mesela bana sürekli ‘gül suyu kullan, doğal o’ deyip dururdu. Halbuki cildime iyi gelmediği için hep kuruluk yapıyordu. Bi süre sakince deneme yapmak istediğimi söyledim, sonra bi düzene koyduk.
Ya aynı şey bende de var. Arkadaşlarım öneriyor, annemse ‘sen onlara mı uyuyorsun hâlâ’ diye trip atıyor. Zaten en iyisi hangisi anlamak için farklı şeyler deneyimlemek lazım bence. Ama anneler işte, kontrolü bırakmıyorlar.
kusura bakma ama biraz annen de haklı olabilir. Zaten serum vitamin falan pahalı ürünler, sırf merak ettin diye her markayı denemek mantıklı mı? Belki o gerçekten sana uygun olanı seçiyor da sen inat ediyorsundur? Anne de sonuçta kötü niyetli değil.
Cilt bakımı konusunda genelde şunu öneriyorlar: Herkesin cildi farklı ve ürün demek içerik demek. Karar verirken %2 salisilik asitli bir şey mi yoksa nemlendirici bir şey mi kullanacağına sen karar vereceksin. Ama evet, baştan başkasının ürün imkanlarından da faydalanabilirsin.
Şunu fark ettim ki annem aslında kötü niyetli değil ama benim kararlarıma hiç güvenmiyor. Bi de bütçe kısmını çok sonra düşündüm, belki gerçekten haklıdır bazı konularda. Ama kişisel karar kısmında bir dengeye gelmemiz lazım.
Annemin klasik lafı: ‘benim zamanımda böyle şeylerimiz yoktu, sabun neyse onu kullandık, hiçbir şey olmadı’. Halbuki ben nemlendirici sürmesem yüzüm bile geriliyor. Ama ne dersem diyeyim ‘abartıyorsun’ deyip geçiyor. Tanıdık geliyor mu?
Yani bi şey diyeyim mi, annenin dediklerine tamamen uymak zorunda değilsin ama her seferinde karşı çıkmanın da anlamı yok. Denersin, iyi gelmezse bunu ona güzelce açıklarsın. Bikaç kere sonuç görsün, belki rahat bırakır artık ![]()
Ya ‘boşa para harcama’ meselesi beni çok geriyor gerçekten. İnsan bi ürünü merak edip aldığında işe yaramasa bile denemiş oluyor, bu da bi tecrübe sonuçta. Ama o azarlama kısmı yok mu, işte orda sesim çıkamıyor sonra daha da sinirleniyorum.