Arkadaşım işten nasıl çıkmalı diye düşünüyor

Arkadaşım, iş yerinde sürekli olarak küçümsendiğini ve mobbing yaşadığını söylüyor. Cümlelerinin sürekli sorgulandığını, toplantılarda dışlandığını, hatta yanındaki arkadaşlarından bile destek alamadığını söylerken, ben de bir şey yapamadığım için üzülüyorum. Durumu nasıl çözebiliriz? O kadar stresli bir ortamda çalışmak zorunda kalmak zor mu?

10 Yanıt

10

benzerini yaşadım, uzun süre dayanıyorsun bi bakıyorsun sağlığından oluyorsun. en iyisi bi süre olayları not alıp kanıt toplaması, öyle pat diye istifa etmesin.

arkadaşın kaç zamandır orada çalışıyor? yeni bir olay mı yoksa hep var mıydı bu dışlama falan?

@kahvebitmeden zaten 2 yıldır çalışıyor, son 6 ayda artmış gibi. başta böyle değildi dedi ama artık daha tahammülsüz sanırım.

@soncaykaldi kanıt falan toplasa ne olacak? bunu kanıtlaması çok kolay değil, bi de zaten işyerinde huzursuzken uğraşacak. çık git kurtul.

mobbing olup olmadığını anlamak için İş Kanunu’nda mobbing tanımına girecek durumları inceleyip, gerekiyorsa bir iş hukuku avukatına danışsın. Not almak, yazılı kanıt toplamak, hatta iletişimleri yazılı yapmaya çevirmek çok önemli. Direkt çıkmak yerine önce haklarını bilmeli.

yanlış anlamayın da bu konu artık klişeleşti. herkes işten çıkarken mobbing de mobbing diyor ama böyle şeyler genelde detaydan çıkar. patronla mı ekip arkadaşıyla mı, zamla mı ilişkili, ne? biraz daha net anlatın.

aşırı sıkılırım böyle ortamda, 1 gün bile durmam

Arkadaşın istifa ederse ne yapacak, planı var mı? İşsiz kalıp daha çok stres olmasın sonra. Çıkmadan önce başka bir yerle anlaşsa daha rahat eder bence. Yoksa aceleyle hareket etmesi işi zorlaştırır.

Başka bir iş bulmadan çıkarsa işsizlik stresiyle daha da dibe vurur, ama aynı zamanda bu ortamda kalması da psikolojisini bitirir. Olay şu: şikayetlere rağmen işe devam edecek mi, yoksa çıkmayı garantileyecek bir plan yapar mı? Her iki durumda da boşluk bırakmasın.

Arkadaşın direkt çıkmak istiyorsa, işsizlik maaşı meselesini bir araştırsın. Kendi isteğiyle çıkarsa alamaz, ama eğer mobbing kanıtlanabilir bir şeyse durum farklı olabilir. Bu yolu gözden geçirdi mi?