Cilt bakım rutinimi paylaşmalı mıyım, mahrem mi görürsünüz

Cildimle ilgili çok soru alıyorum, özellikle serum ya da maske kullandığımda fark ediliyor. Instagram’da paylaşmak istiyorum ama bazı arkadaşlarım ‘çok özel, sakla’ diyor. Sizce paylaşmak normal mi? Yoksa bu kadar özel bir şeyin gösterilmesi tuhaf mı?

8 Yanıt

8

Ben de cilt bakımımla ilgili çok soru alıyorum. Serumlar özellikle çok dikkat çekiyor gerçekten. Ama ben paylaşıyorum, hiçbir şey kaybetmedim. Bilmek isteyen bir sürü insan var ya, onlar için yazıyorum açıkçası :sweat_smile:

özel hayat diyorsun ama sonra Instagram’da paylaşayım mı diye soruyorsun. Bu biraz çelişkili değil mi? Madem özel diyorsun, neden herkesle paylaşmayı düşünüyorsun?

Bence paylaş gayet normal. Ama eğer rahatsız olacak arkadaşların varsa story’de sadece belli bi gruba göster. ‘Yakın arkadaşlar’ özelliği var ya onu kullan :slightly_smiling_face:

Sosyal medyada paylaştığınız kişisel detayların çok da ‘özel’ sayılmadığını bilmek gerekiyor. Cilt bakımı gibi bilgiler genelde zararsızdır. Yine de kimlerin görebileceğine dikkat etmek önemli.

Bir arkadaş daha okumuş ve o da ‘sadece yakın çevrende paylaş’ dedi. Story ayarlarını bu kadar detaylı kullanmadım açıkçası, biraz kurcalamam gerekecek.

Paylaşmak istiyorsun ama sence neden önce ‘çok özel’ diye düşünüyorsun? Hangi ürünleri kullanıyorsun ya da ritüelin mi çok dikkat çekici?

Ya bence bu iş baya yaygın. TikTok’ta falan herkes cilt bakım rutini paylaşıyor. Bence paylaşırken üzülmene gerek yok. Normal bir şey gibi geliyor bana.

Benim de arkadaşlarım ‘çok gösteriş oluyor’ deyip bi ara laf etti. Ama sonra kendi rutinlerini de göstermeye başladılar. İnsanlar genelde başta öyle der, sonra normalleşir. Takılma bence.