Bir dermatolog serum önerdi ama fiyatı maaşımın neredeyse çeyreği! Gerçekten bu kadar harcamaya değer mi yoksa daha uygun bir şeyler mi aramalıyım? Sizce pahalı ürün her zaman daha mı iyi? Deneyimlerinizi paylaşsanız çok sevinirim.
Bence dermatoloğun önerdiği şeyi denemelisin ya. Ben de bir ara çok ucuz şeylere yöneldim ama hiçbiri etki etmedi. Cildim daha kötü oldu. Sonra benzer bi serum kullanıp toparlamıştım. Fiyatı yüksek ama sonuç alırsan değer.
Zaten akne için güzel ürün bulmak çok zor. Ben de senin gibi pahalıdan korkup daha hesaplı bir marka denemiştim ama 3 ayda hiçbir ilerleme olmadı. Yüzümdeki izler arttı, sonra kat kat masraf çıktı. Bence güvenilir doktorun dediğinden şaşma.
Şimdi kusura bakma ama sen daha önce hiç cildini düzenli temizleyip nemlendirdin mi? Bazen pahalı ürünlere başlıyoruz ama esas sorunu çözmeden. Mesela su tüketimi beslenme falan? Onları iyice hallettiğine emin misin?
Serumu neyle kullanacağını söylediler mi? Bir de aknelerin iltihaplı mı yoksa daha çok iz gibi mi kaldı? Çünkü her ürün her tipe iyi gelmiyor. Belki farklı bir şeye de yönelmek gerekebilir ![]()
Şunu da ekleyeyim: aknelerim hem iltihaplı çıkıyor hem de iz bırakıyor. Doktor serumun yanında sadece bir tane hafif nemlendirici önerdi. Ama dediğin gibi beslenmeye falan çok dikkat etmiyorum, onu da değerlendirebilirim.
Yani bana sorarsan işin içinde bi pazarlama oyunu da olabilir. Hangi marka bu serum? Bazı doktorlar özel anlaşmalı çalışıyor, sırf pahalı diye öneriyor olabilir. Sen de başka öneri almayı düşünebilirsin.
Tabii sen bilirsin ama işin maddi kısmı sıkıntı yaratmıyorsa sağlıkta çok cimri olmamak lazım. Yüz cildin sonuçta, iz olursa ömür boyu onunla uğraşırsın. Eskiden de annelerimiz eczaneden alınan şeylerle hallederdi, basit şeyle olmaz.
Bu tür dermatolojik ürünlerde etkinlik önemli. Bi serum öne çıkarılıyorsa genelde içinde kanıtlanmış aktif bileşenler vardır. Ancak bütçe zorlayıcıysa doktorunuzdan alternatif isteyin, az etkili ama daha uygun başka bi seçenek önerebilir.
Maaşının çeyreği dedin de bir şeyi sorelim: cildin için bu kadar büyük bir yatırım yapmaya sen gerçekten hazır mısın? Çünkü pahalı ürün alıp düzenli kullanmayan çok kişi gördüm. Eğer sabır göstereceksen al, yoksa hiç bulaşma.