Bayağıdır diyet yapıyorum ama tatlıyı bırakmak zor geliyor. Özellikle akşam saatlerinde hiç dayanamayacağım bir tatlı açlığı geliyor. Kendimi sürekli kötü hissediyorum, yoksa bu his normal mi? Daha sağlıklı alternatifler denedim ama tatlıdan vazgeçemiyorum.
10 Yanıt
10bir dilimle mi doyuluyor gerçekten
ben de aynıyım, akşam yemekten sonra özellikle tatlı krizi olur. bi dönem tamamen kestim, sonrasında bitter çikolatayla idare ettim. yiyince de suçlu hissetmemek için porsiyonu küçük tutmaya çalıştım.
akşam açlığı derken yemekte karbonhidratı mı kesiyorsun yoksa fazla mı aç kalıyorsun? bir de gün içinde tatlı yemiyor musun hiç?
şeker bağımlılığı psikolojik bir döngü yaratabilir. belki bir diyabet testi ya da diyetisyenle görüşmek iyi olur. madem sağlıklı alternatifler de yetmiyor, belki eksik bir şey var.
yani sevgilinin ‘bir dilim yeter’ demesi çok anlamsız gelmiş açıkçası. herkesin tokluk hissi aynı mı? senin bağımlılık düzeyinde bir tatlı ihtiyacın varsa basit bir öneriyle çözülmez zaten ![]()
@yazipsildim aslında akşamları karbonhidratı azaltıyorum gün içinde de nadiren yiyorum tatlıyı ama akşam olunca kontrol zorlaşıyor. bi de genelde çikolataya kayıyorum direkt ![]()
@soncaykaldi şeker bağımlılığı diyabetle aynı şey değil ki? herkes tatlı sever diye bağımlı olmayız, biraz abartıyorsun bence.
bence akşam yemekten sonra dişini fırçala veya tatlı krizini başka bir şeyle dağıtmaya çalış. mesela tarçınlı çay ya da yoğurt tatlı krizine iyi geliyor diyorlar.
tatlıyı bırakmak bence en zor şey ya
Akşam tatlı krizinin bir kısmı gün içinde yeterli enerji alamamaktan kaynaklanabilir. Karbonhidratı azaltıyorum derken belki iyice düşürüp dengeyi bozuyor olabilirsin. Bir de bazen bu krizler susuzlukla da karışıyor, yeterli su içiyor musun?