Kuzenim doğal maskelere çok meraklı. Geçenlerde bana ‘bunu mutlaka denemelisin, %100 doğal’ diyerek bir tarif verdi. İçinde bal, limon ve tarçın varmış. ‘Sivilcelerini geçirecek’ dedi ama ben uyguladıktan sonra yüzümde yanma, kızarıklık ve daha fazla sivilce çıktı. Şimdi yüzüm resmen harita gibi oldu. Kendimi çok kötü hissediyorum. Sizce doğal şeylere güvenmek ne kadar mantıklı? Bir daha böyle tavsiyeleri dinlememeyi düşünüyorum ama siz ne dersiniz?
8 Yanıt
8bu maskeyi bende denemiştim zamanında, tarçın yüzümü cayır cayır yaktı. doğal demenin bi garantisi yok. cildin hassassa hiç bulaşma böyle şeylere.
limon sürdüğünde direkt güneşe mi çıktın yoksa gece mi uyguladın? limon güneşte cildi yakar, belki bundan olmuştur.
@iki_dakika gece sürdüm, sabaha kadar yüzümdeydi. yanma anında başlamıştı zaten.
yok artık ya sabaha kadar yüzünde tutunca tabii ki mahvolur. doğal maske diye her şeyi saatlerce yüzüne sürmek yanlış ![]()
bal ve limon hassas ciltlerde tahrişe sebep olabilir, özellikle asidik yapılar. tarçın da alerjen olabilir. bu tarz sorunlar varsa dermatologa görünmekte fayda var.
herkesin cildi farklı, doğal diye her maskeyi yüzüne sürecek değiliz. bence baştan kötü bir fikirmiş bu ![]()
asla denemem ben böyle şeyleri. direkt doktora giderim.
Tarçın çok agresif bir malzeme, çoğu kişi alerjik reaksiyon gösteriyor. Cildin böyle hassassa önce kolunun iç tarafında falan denemen lazım. Bir de doğal evet ama bunların ölçüsü, süresi çok mühim. Sabaha kadar tutmak da bayağı riskli olmuş.