8 aylık hamileyim, her şey stresli ama en sinir bozucu şey eşimin bebek ismi seçerken sürekli fikir değiştirmesi. Bugün başka bir isimle geliyor, yarın başka. ‘İsim önemli, çocuğun hayatını etkiler’ diyor ama bir karara varmayınca ben daha çok geriliyorum. Siz bu süreçte nasıl baş ettiniz? Tavsiyelere çok ihtiyacım var.
9 Yanıt
9Daha önce isim olayında benzer bir durum yaşadık. Eşim son haftalarda hep fikir değiştiriyordu, en sonunda üç isim seçtik ve aramızda oylama yaptık. Onu bile zor kabul ettirdim ama artık son an stresini baştan kestik.
Bence bir liste yapıp yanına da anlamlarını yazın. İkiniz de maksimum 5’er isim seçin, eşleşenler üzerine konuşun. Çok uzatmadan netleşir işte ![]()
yani açıkçası isimde son ana kadar düşünen birçok çift var. Çocuğun hayatını çok etkileyecek bir olay gibi geliyor ama yaşarken öyle olmaz. Hatta çoğu isim o çocuğa adapte olur zaten.
ama sen de çok kasmışsın gibi. 8 ay geçmiş, isimde zaten ikinizin de mutlu olması gerekiyor. Belki de eşinin bu kadar düşünmesine alan bırakmıyorsundur.
bir ek yapayım, az önce yine isimden konu açıldı. Bu kez daha eskiyi konuştuk, ‘ilk başta ben zaten şu ismi düşünmüştüm ama sen istemedin’ dedi. Sanki biraz paslaştık ama bakalım.
Ayy düşünmesi bile yorucu ya. Bir de her gün yeni bir isimle gelme olayını ben olsam kaldıramazdım. Sabah uyandıklarında ne düşünmüşse onu getiriyor gibi, tam bir kararsızlık kaosu.
Ya isim seçerken çocuğun burcunu falan dikkate almak gerekiyor diyorlar ya, doğru mu? Mesela benim yeğenim su grubunda doğdu, adı da ‘deniz’ falan diye özellikle seçilmiş ![]()
Eşin ‘çocuğun hayatını etkiler’ diyerek aslında kendi kararlarını dayatmayı meşru kılıyor olabilir mi? İsimde kararsızlık değil, senin fikrine alan bırakılmama meselesi de olabilir bu.
Burçmuş, anlammış, bunlar tamamen kişisel zevk. Çocuk, ismiyle büyüdükçe kişiliğini belirler zaten. Bilimsel bir dayanak yok, gerçekçi olun.