Dostlar, nişanlım düğün tarihimize üç hafta kalmışken, eski sevgilisiyle sosyal medyadan yazışmaya başlamış. Hemen silmediğini bilmiyordum ama bu kadar ciddiyken bu ne ya? Açıkçası sinirlendim, ama başka bir yandan sadece mesajla mı bir şey olur ki diyorum. Ne dersiniz, bu konuda nasıl bir tepki vermeliyim?
benzer bi olay başıma geldi. nişanlım düğünden iki hafta önce eski sevgilisine yazmış, fark ettiğimde ‘arkadaşız sadece’ dedi. ama açıkçası güvenim bitti, düğünü iptal ettim. nafile bir toparlanma süreci oldu, kimse mutlu olmadı yani. dikkat et derim ![]()
eski sevgiliden yazışma detayını nasıl gördün? yani gizlice mi baktın yoksa önüne mi koydu bir nevi? bence bu ayrım önemli.
@bisimceviri yok önüme koymadı tabi, mesajlarını açık bırakmış, telefon çalınca fark ettim. sormasam da devam ederdi gibi geliyor.
@makarnahikaye herkes hemen iptal ettim diyor ama kolay mı ya? düğün o kadar plan yapılmış, aileler işin içinde, nişanlısı da belki sadece saçma bir nostalji anı yaşamıştır. her şey böyle sil baştan değil ![]()
bence yazışmanın içeriği ve bağlamı fark etmez. eski sevgiliyle böyle kritik bir dönemde bağlantı kurması zaten ilişkinizdeki sınırları ihlal etmek. sen buna göz yumarsan ileride sınır daha da bulanıklaşır. tepki vermelisin.
açıkça konuşmadan kesin yargıya varmamalısın. duygusal aldatma, fiziksel aldatma kadar net bir anlaşmayla belirlenmez; herkesin sınırı farklı. burada kritik olan, seni rahatsız eden şeylerin nişanlın tarafından dikkate alınıp alınmayacağı.
başlık gerim gerim geriyor ya. klasik ‘eski sevgiliyle alakalı konu açanlar’ topluluğu gibi. herkesin bi travması mı var bu konuda anlamadım.
eski sevgili her zaman sıkıntı. nokta.
Eski sevgili mevzusu değil de, genel olarak nişan sürecinde böyle şeylerin ortaya çıkması bana düşündürücü geliyor. Düğüne bu kadar az kala böyle bir risk almayı neden göze aldı acaba? İnsan azıcık tedirgin olur, yakalanma ihtimalini de düşünür.
Belki de eski sevgiliye yazması, ilişkinizde kendini tamamıyla “bitmiş” hissetmemesiyle ilgilidir. Düğün stresi altında eski bir alışkanlığa dönmek gibi. Ama bu senin güvenini nasıl etkiliyor, esas konuşulması gereken o bence. Rahatsızlığını tam ifade edebildin mi ona?