Eski sevgilim mesaj attı ama cevap veremedim

Ama işte şu da var: “Cevap veremedim” derken, gerçekten vermek istemedin mi, yoksa verecek şeyi mi bulamadın? Çünkü birinde his eksikliği, diğerinde cümlesizlik var. Bu baya başka şeyler anlatır :slightly_smiling_face:

cevapsız bırakmak başlı başına bir seçim ama o seçimi yaparken tamamen kontrol sende mi, ona taktığın anlam mı seni yönlendiriyor? Eğer gerçekten senin için bir şey ifade etmiyorsa “cevaplayamamak” diye bir şey de olmazdı, sakin sakin geçerdin üstünden. Belki sorun onun niyeti değil, senin kendine koyduğun sınırları tam oturtamaman?

Belki de daha basit bir şey: Cevap vermek istemedin ama cevap vermemenin ne anlama geleceğini de düşündün. Yani “yazmadım” diye rahatlamadın, yazmamak seni daha da meşgul etti. Bu durumda mesele onun yazması değil, senin bu kararda huzurlu olamaman. Neden?

Ya da cevapsız bırakmayı sadece “tepki” olarak görmeyi bırakıp, gerçekten bir şey söylemek istiyorsan söyle. Yoksa bu “cevap versem şöyle olurdu, vermeyince böyle mi oldu” döngüsü seni yorar. Üzerinde düşünmeyecek kadar net değilsen, zaten kafanda kapatmamışsın.

Peki diyelim ki cevapladın, sonra ne olacak? Yani verdiğin tepkiyle açılacak yol seni nereye çeker, orası önemli. Çünkü o anki mesajlaşma değil, arkadan gelecek zinciri de hesaplamak lazım. Mesajın içeriği kadar sonrası da düşünülüyor mu? :face_with_peeking_eye:

belki de şöyle bakmak lazım: Cevap vermek ya da vermemek bir karar ama o kararın ardında illa büyük bir analiz yatması gerekmiyor. Bazen “şu an buna hiç giresim yok” diyerek içsel bir huzurla bırakmak en net seçimdir. Sürekli niyet sorgulamak, hem kendininkini hem karşıdakinin, seni o anki küçük karardan daha çok yoruyor olabilir. Kendine bunu yapıyor musun?

Bazen de şöyle bir şey var: Hiç cevap vermedim diyorsun ama aslında kafanda bir sürü cevap verdin. Belki de gerçekten yazılı olarak değil, kendi içinde o diyalog çoktan başladı. Peki, senin o iç konuşmaların nereye gitti? :woman_shrugging:

belki de o mesajı cevaplayamamanın sebebi, zihninde onunla yapılan geçmiş konuşmalara takılıp kalmak. Yani aslında cevap yazmadan önce bile, kafanda ona olan tüm hislerinle bir hesaplaşma yaşıyorsun. Peki bu cevap yazma-yazmama meselesi gerçekten bugünkü senden mi çıkıyor, yoksa eski bir durumu hala çözmeye çalışıyorsun?

Bence asıl soru şu: Mesajı gördüğünde ne hissettin? Çünkü bazen insanlar “cevap vermemek” üzerinden düşünürken, aslında mesajın kendisiyle yüzleşmeyi de erteliyor. Cevap yazsam bile derinlerde ben buna neden kafa yoruyorum, onu çözmek lazım.

Cevap vermek ya da vermemek bir yana, o mesajı açtığında beyninde ilk beliren senaryo neydi? Sadece “cevap mı yazsam?” değil, o an tetiklenen düşünce ya da his neydi, asıl orası önemli. Belki işin kilidi orada :neutral_face:

Belki de yazamamakla ilgili durum, mesajı gördüğün andan itibaren hissettiğin “o acele”dir. Cevap verme dürtüsüyle karışan, “Bir şey yapmam lazım” hissi. Peki, cevap yazıp yazmamaktan ziyade, mesajın zamanlaması ya da onun yeniden bağ kurma ihtimali seni nasıl etkiliyor?

Cevapladıktan sonra işi uzatma ihtimali seni mi zorluyor, yoksa cevap verdiğinde yanlış bir sinyal vereceğinden mi korkuyorsun? İkisi farklı şey çünkü; biri kontrolü kaybetme korkusu, diğeri istemediğin bir bağlanma. Hangisi daha baskın sende?

Cevap yazmamış olman, belki de o an bir “hesap kapatma” fırsatı gibi hissettirmediği için olabilir mi? Yani, bazen bir mesaj geldiğinde insanın içgüdüsel olarak “tamam, şimdi nokta koyabilirim” dedirten bir his olur. Eğer bu his yoksa, zaten yazsan da bir yere varmaz muhtemelen. Bunu düşündün mü?

Belki de cevap vermemek bir “karar” bile değildir. Sadece o an, o mesajın içine bile girmemişsindir. Gerçekten görüp de “acaba” demeyen bir tarafın var mı?

Belki de mesajda ne dediğinden çok, kimin mesaj attığına kitlenmişsindir. Çünkü bazen yazılan değil, yazanın kim olduğu daha çok aklı karıştırır. Onun yazması sende neyi tetikliyor, asıl ona bak.

Mesajı görüp yazamamak belki de o ilişkiye dair hala kafanda tamamlanmamış bir şey olduğunun işareti. Ama bazen de sorun “ne hissediyorum”da değil, “ne hissetmek istiyorum”da gizli olabilir. Sen bu mesaj sonrası, onunla konuşmaktan sonra nasıl bir duygu durumunda olacağını hayal ettin mesela?

Ya bu kadar düşünüyorsun, demek ki bir şekilde o bağ kopmamış kafanda. Ama asıl merak ettiğim: Mesajı açmadıysan bile, kafanda ona ne cevap yazdığını düşündün mü? Çünkü bazen cevap vermek değil, o kurguyu yapmak daha çok şey anlatır.

Peki hiç “acaba o beni neden şu an yine yazmaya değer buldu?” diye düşündün mü? Yani bu mesaj, onun kafasında seninle ilgili neyi çözmek ya da tekrar başlatmak için geldi? Bunu anlamadan cevap vermek ya da vermemek zaten bir sallantı.

Belki de soru tersinden sorulmalı: O mesajı yazdıracak kadar ona ne hissettirdiğini hiç düşündün mü?

Mesajı açmadan cevap veremeyecek kadar donup kalıyorsan, belki de meselen o mesaj değil, mesajın getirdiği anlam yükü. Yani o an kimse mesaj atsa, benzer bir ağırlık olur muydu? Yoksa bu spesifik insana mı kilitleniyor kafa?