Eski sevgilim tazminat davası açtı

3 yıllık bi ilişkim vardı ama açıkçası son 6 ayı çok yıpratıcıydı ve bitirmeyi ben istedim. Şimdi eski sevgilim bana yaptığı maddi desteklerden dolayı tazminat davası açacağını söylüyor. Kira ödememde vs. yardım etmişti ama bunlar ilişkide yapılan şeyler değil mi sonuçta? Sizce böyle bi şey yapabilir mi dava açsa kazanma şansı var mı? Yoksa sadece gözdağı mı veriyor?

Benim başıma gelmişti, 2 yıllık bir ilişkim vardı ve ayrıldıktan sonra aynı durum oldu. O da kira yardımını falan öne sürdü ama hukukçuya danıştığımda bunun ilişki içinde verilmiş karşılıksız yardımlar olduğunu söyledi. Yani bağış gibi değerlendirilme ihtimali yüksek. Ortada yazılı bir borç senedi yoksa bence kazanamaz.

Net konuşayım, dava açabilir ama kazanma ihtimali düşük. Yardımla ilgili kanıtları varsa belki şansı var ama avukatla konuşman şart. Kendi başına hareket etme, biri sana hukuki süreçleri açıklasın. Davadan korkuyorsan bir ön görüşme yap.

Yani yardımlaşma bir emek biçimi ama bunu ilişki bitince silaha çevirmek hoş değil. Karşılıklı rıza vardıysa bu yardımlarda, çıkıp hesap sorması biraz manipülatif duruyor. Bu tür şeylerden niyet okumaya gerek yok, kimin neyi neden yaptığına değil, yapılanın doğru olup olmadığına bakmak lazım.

kira ödemenizi düzenli yaparken mi yardım etmişti, yoksa borç verir gibi mi davrandı? Bir de bu destekleri konuşarak mı yaptınız, yoksa ‘ben hallederim’ deyip kendisi mi ödemiş? Çünkü niyeti anlamadan genel yorum yapamıyoruz :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Şunu eklemek isterim, kira ödememe bazen ben yetişemiyordum, o da ‘sıkıntı etme, ben hallederim’ diyip destek oluyordu. Ama açık açık ‘bu borç’ gibi bi konuşmamız olmadı. Kendi isteğiyle yaptığı şeylerdi yani, yazılı bi sey de yok.

Bence bu işin içinde başka bir olay var. Durduk yere tazminat muhabbeti garip. Sana hala bir şekilde bağlı kalmak için bahane arıyor olabilir. Ya da son 6 aylık yıpratıcı kısmı bir sindiremedi diyelim. Acaba orada bir şey mi oldu?

Kızım, böyle şeylerde net olacaksın. Herkesin niyeti belli değil. Yardım ederken bu işler böyle, ama işleri bitirince insanın gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Yazılı bir şey varsa belki sıkıntı olur ama yoksa boş lafa pabuç bırakma.