Ev arkadaşım erkek diye ailem delirdi, bu kadar abartılır mı?

Ev arkadaşım erkek, ailem bununla ilgili sürekli konuşup beni rahatsız ediyor. ‘kızlarla daha iyi geçinirsin’ gibi laflar ediyorlar, ama ben kendim karar verdim. Ailemin bu tutumu beni baskı altında hissettiriyor, ne yapmalıyım? Kendi özgürlüğümü korumak için onlarla mı savaşmalıyım?

Ailelerin genel modu bu ya. Her şeye bir fikir.

Ben de erkek ev arkadaşıyla kaldığımda annem resmen dinden çıkmışım gibi davrandı. Ama işte zamanla alışıyorlar, görmezden gel biraz.

Erkek arkadaş mı sanıyorlar yoksa gerçekten ev arkadaşı olduğunu kabul ediyorlar mı?

@yazipsildim Biliyorlar ev arkadaşı olduğunu ama ‘komşular görür, yanlış anlar’ takıntısı var.

@aklimkaldi Ama bu ‘yanlış anlar’ olayında biraz haklılar gibi. Yani öyle olmasa bile herkes başka şey konuşur :slightly_smiling_face:

@pazardandondum Yani biz milletçe dedikoduya bayıldığımız için arkadaşlık bile problem oluyor. Saçma bir kısır döngü.

aslında bu geleneksel aile yapılarında yaygın. Çatışma yerine, durumu daha güvenli hissettirecek bir yol çizsen çözülür. Örneğin, erkek arkadaşınla aranın mesafeli olduğunu net belirtmek veya ara ara bir kız arkadaşını çağırmak gibi.