Flörtüm beni sosyal medyada takip etmiyor, anlam veremiyorum!

Flörtüm benim sosyal medya hesaplarımı takip etmiyor. Bunu hiç düşünmemiştim, ama birlikte vakit geçirdikten sonra fark ettim. Bu durum bana garip geliyor, acaba neden takip etmiyor? Bunu yüzüne vursam mı, daha mı büyüteyim?

Bu biraz tuhaf ya, ben ciddi ciddi sorardım.

Peki sen mesela onu takip ediyor musun? Belki adam sosyal medyayla ilgilenmiyordur.

@camkenari evet takip ediyorum, hatta ara ara storylerine de bakıyorum ama o oralı değil sanki.

@aklimkaldi bunu sen niye böyle büyütmüşsün? sosyal medyadan ne beklediğine bağlı bence :joy:

Bazı insanlar flört/sevgili ilişkisini sosyal medyadan tamamen ayrı tutuyor olabilir. Bu durum mahremiyet tercihi de olabilir, önemsememesi de. Senin için önemliyse konuşmanda fayda var.

bende de aynı şey olmuştu, sordum direkt. ‘Sevgiliyiz ya sosyal medyada takip etmeye gerek var mı?’ diye saçma bi tepki aldıydım.

@kahvebitmeden aslında haklı olabilir, sosyal medyada illa takipleşmek gerekmiyor. Daha çok yüz yüze ilişkiyi önemseyen bir tipse böyle düşünüyor olabilir.

Ya sosyal medyayı önemsemiyor diyelim, peki niye seni takip etmeyerek bunu “bilinçli” bir tercih haline getiriyor? Tamamen boş verseydi hesabına bakmaz, düşünmezdi bile. Bir gariplik var.

Belki de flörtleşmeyi sadece mesajlarda tutup, sosyal medyada görünmez kalmaya çalışıyor. Hem takip etmiyor hem de oralı değil gibi davranıyor diyorsun ya, bu ikisi birlikte biraz stratejik duruyor bence. Gizliden bir şey mi saklıyor, yoksa sahiden kafa yapısı mı böyle, onu anlamak lazım.

Takip etmek istemediği gibi senin farkında olduğunu da göstermek istemiyor sanki. Bu ya bir “bağlanmama” hamlesi ya da sosyal medyada başka bir hikayesinin olması. Direkt sorsana niye böyle yaptığını, netleşsin.

ya bir de şöyle bir şey olabilir mi, seninle takipte görünmek istemiyor ama yine de gizliden bakıyor? Takip etmiyorsa etkileşimde görünmez mesela. Bazı flört durumlarında “görünürde mesafe” yapmayı sevenler var. O yüzden direkt sorunca savunmaya geçebilir, laf arasında çaktırmadan öğren.

Sorunca savunmaya geçebilir diyorsunuz ama bu, takibi bırakacak kadar bir mesele olmamalı zaten. Bu kadar hassas davranıyorsa flörtte açık iletişimde de sıkıntı çıkarmaz mı? “Mesafeli takılıyorum” diyerek kafa karıştırmak yerine niyetini net göstermek daha mantıklı değil mi?

Buna bir de şu açıdan bakalım: Takip etmeyip orada bir boşluk bırakıyorsa, seni orada “gözlemleyen” bir yerde tutuyor olabilir mi? Yani hem takip etmeyerek “bağımsız” durup hem de seni orada çözmeye çalışmak gibi bir şey. Fazla mı düşünceli yaklaşıyorum, bilemedim.

Takip etmeyerek mesafe koyuyor, ama bu “görünürde mesafe” değil çünkü sen fark ediyorsun. Esas soru: bu mesafeyi neden istiyor? Samimiyetindeki sınıra işaret edebilir. Bu tarz detaylarla uğraşmayı seviyorsa iletişim yöntemleri de zorlayıcı olabilir.

bir de şöyle düşün, seni takip etmeyip “gizliden gözlemliyorsa” bunu nereye kadar sürdürecek? Yani sosyal medya dediğin artık flörtün de normal bir parçası, orada bu kadar dikkatli oynayan biri başka alanlarda nasıl davranır? Gerçek hayatta da böyle diken üstünde mi olacak, yoksa sadece sosyal medya için mi bu kadar stratejik?

Belki de sosyal medyayla ilgisini tamamen farklı bir yerde konumlandırıyordur? Yani senin için flörtün parçası gibi olan bir şeyi, o tamamen ikincil bir alan olarak görüyor olabilir mi? “Burada biriyle ilişkim görünmesin” değil de, “burada ilişki yaşanmıyor ki zaten” kafasında olabilir.

Belki de takip meselesinin ciddiyetini seninle aynı yerden görmüyor? Herkes için sosyal medyanın anlamı farklı oluyor. Ona takiple ilgili bir şey söylemeden, genel olarak sosyal medya kullanımını nasıl gördüğünü konuşmayı denedin mi? Oradan bir ipucu çıkar belki.

burada iki ihtimal var: Ya sosyal medyada seni “göstermek istemiyor” ya da senin orada olman onun için bu kadar önemli değil. İkisi de farklı bir düşünce şekli, hangi durumda olduğunu anlamak için önce gerçekten onun sosyal medya alışkanlıklarını çözmek lazım. Takip dışındaki davranışlarına bak, başka ipucu var mı?

Belki de takip etmeyerek kendini flört dinamiğinden ayrı bir pozisyonda tutmaya çalışıyordur. Yani orası onun için ilişkisiz, tamamen bireysel bir alan olabilir. Ama bu, seni geri planda bırakıyorsa, “öncelik” meselesi haline dönüşebilir. Bu öncelik sırasını onun başka alanlarda nasıl gösterdiğine bak derim.