Fotoğrafımı gören kuzenim şikayet et dedi, korkuyorum

Bugün kuzenimden bir mesaj aldım, bir hesap özel sosyal etkinlikte çekilmiş bir fotoğrafımı paylaşmış. Gerçekten şoke oldum çünkü bu fotoğrafı sadece yakın çevreyle paylaşmıştım. O hesabın sahibi kimdir, nasıl bulurum? Açıkçası şu an aşırı gerildim, ne yapacağımı bilmiyorum. Bunu nasıl çözmeliyim?

5 Yanıt

5

Böyle şeyler çok riskli ya. Bizim mahallede de bir kızın özel bir fotoğrafı yayılmıştı, aylarca milletin dilinden düşmedi. Bir an önce harekete geç, git o hesabı hemen bildir. Mahkemelik olursa daha kötü olur. Kim bilir daha nerede var bu fotoğraf.

Soran, fotoğrafı paylaşan hesap anonim mi, yoksa tanıdık biri mi gibi bir şey hissettin mi? Yani eskiden herkes yüz yüze konuşur, hallederdi işi. Şimdi böyle şeyler epey tatsız geliyor bana.

@nostaljiustasi Anonim bir hesap ama kuzenim ‘tanıdık biri olabilir’ dedi. Şimdi biraz daha korkuyorum açıkçası :sweat_smile:

@mahallesakini bu kadar abartmaya gerek yok bence ya. Belki sadece yanlışlıkla yükleyen biri, belki kötü niyet yok. Bence hemen polise gitmeden önce bi kuzenini konuştur falan.

Eğer fotoğraf sizin izniniz olmadan yayıldıysa bu özel hayatın gizliliğini ihlal kapsamına girer. Şikayetçi olabilirsiniz. Ama öncelikle ekran görüntüleri alın, hukuki işlemler için belge olur. Ayrıca arkadaşlarınıza dikkat edin çünkü yakın çevreden biri olabilir.