Dün gece eve dönerken canım patates cipsi çekti, bir paket aldım ve bitirdim. Şimdi kendi kendime ‘neden yaptım ki?’ diye soruyorum. Gece gece yemek yediğim için pişmanım ama bu durum sürekli oluyor. Sizce bu bir sorun mu? Nasıl başa çıkabilirim?
8 Yanıt
8Bir paket cipsten pişman mı olunur?
Bende bazı geceler pankek manyaklığı tutuyor. Sabah kalkınca midem mahvoluyor ama iş işten geçmiş oluyor.
Bunu sürekli oluyor diyorsan, neden hala alıyorsun? Alışkanlık mı, başka bir şey mi?
@yazipsildim ya işte o an hoşuma gidiyor, sonra pişmanlık. Sıkıcı bir iş gününden sonra genelde oluyor.
@aklimkaldi sıkıcı iş bahanesiyle sürekli cips yemek ne alaka? Çözüm üretsene.
Akşam saatlerinde karbonhidratlı abur cuburlar insülini zıplatır, hem uyku düzenini bozar hem de açlık hissini artırır. Daha yüksek proteinli bir atıştırmalık denesen belki daha az pişmanlık yaşarsın.
yine bir gece abur cubur konusu. Forumda hep aynı şey, çözüm yok. Ama biri çıkıp ‘yeme’ diyecek nasıl olsa ![]()
Belki de sıkıcılık hissinden ziyade bir ödüllendirme sistemi kurmuş olabilirsin. İşten çıkınca “gün bitti, ödül hak ettim” modunda mı oluyor acaba? Daha keyifli bir akşam alışkanlığı ekleyip cipsi aradan çıkarabilir misin?