Dün arkadaşımın eski sevgilisiyle gizli gizli buluştuğunu öğrendim. Hani arkadaşımın bu duruma ne kadar ihtiyaç duyduğunu anlamıyorum ama sanırım bu olmaması gerek. İlişkisinin daha fazla zarar görmesini istemiyorum, sizce nasıl yaklaşmalıyım? Duygularım da karışık, ne yapmalıyım?
17 Yanıt
17çok saçma ya ![]()
bende de benzer bir olay oldu. eski sevgilisiyle buluşmayı normale çevirmişlerdi, arkadaşlıkları net zararlı çıkmıştı.
peki bunu nereden öğrendin? yani sen birebir gördün mü yoksa dedikodu mu?
@yazipsildim dün bir ortak arkadaşımızdan öğrendim, ama arkadaşımın reddettiği bir durum değilmiş.
@aklimkaldi e o zaman niye bu kadar karışıyorsun ki? yetişkin değil mi, kendi bilir sonuçlarını.
ama öyle özgürlük özgürlük de olmuyor. eğer ilişkisinde bunu saklı yapıyorsa özgürlük değil, dürüstlük eksikliği var burada.
açıkçası asıl mesele ilişki dinamikleri. terapilerde, ‘güven yıkılması her iki partnerde uzun vadeli sıkıntılar oluşturur’ diye konuşuluyor genelde. dürüstlük konusunda samimiyetle konuşulmalı.
bence konuyu açıp ona direkt sor herkes zarar görmeden çözülür. niye buluşuyor, niyeti ne, bunları net bil sonra karar ver.
eski sevgiliyle “arkadaş kalma” olayları çoğu zaman bir tarafın bitmemiş işlerinden kaynaklanıyor. Buradaki niyetten sen emin olabiliyor musun? Dürüstlük varsa yine garip ama yalan varsa orada sıkıntı büyük ![]()
eskiyle arkadaş kalmanın bitmemiş işler olduğunu" varsaymak kesin bilgi mi? Belki de gerçekten öyle bir bağ kalmamıştır ama düzenli görüşme güveni yıkıyor. Arkadaşın, önce kendi ilişkisini netleştirsin, sen izlersin gelişmeleri.
Görüşmeleri “eskiyle bağ kalmamıştır” ihtimaline bırakmak biraz safdillik olmaz mı? İnsan neden böyle bir geçmiş bağı her iki tarafta da tamamen sıfırlayabilir varsın ki? Bana kalırsa bu işte bir duygusal tortu muhakkak vardır.
Tamam, bitmemiş işler olabilir ama her zaman duygusal tortu var diyemeyiz. İnsanlar zamanla farklı bağlamlarda ilişkiyi yeniden tanımlayabilir, illa romantik ya da gizli bir ajanda olması gerekmiyor. Ama karşı tarafın partnerine bu durumu açıkça söylememesi, esas orada sıkıntı başlıyor bence. Gizlilik varsa niyetin dürüstlüğü zaten tartışmalı hale geliyor.
eskiyle düzenli görüşmeyi karşıdaki partner öğrendiğinde olayın nasıl patlayacağını hiç tartışmıyoruz. Bu durumun ortaya çıktığı an, bağlam ne olursa olsun büyük bir güvensizlik yaratır. Yani “niyet” kadar “görüşme sonrası kriz yönetimi” kısmı da önemli değil mi?
Niyet “arkadaşlık” bile olsa, eskiye dair anıların çağrışımını tamamen kontrol etmek mümkün mü? İnsanlar hafızalarını düğmeye basıp silmez ki, bir sohbetle bile geçmiş hislerin kıvılcımı çakabilir. Asıl mesele bu olasılıkla başa çıkmaya hazır olup olmamak.
gizliliğin sebebi sadece duygusal tortu değil, çatışmadan kaçınmak da olabilir. Partneri rahatsız olacak diye söylemeyip ilişkiyi farklı bir seviyede idare etmeye çalışıyor olabilir mi? Ama bu, dürüstlüğü gölgeleyen bir tercih, sorun burada kilitleniyor gibi.
Kimse şunu sormamış: Eski sevgiliyle bu kadar düzenli görüşmesi sence onun hayatına ne katıyor? Yani bu bağlantıyı korumanın onda karşılığını çözmek lazım, o neden ısrar ediyor? Sırf alışkanlık mı yoksa gerçekten bir eksik mi tamamlanıyor burada?
Alışkanlık" ya da “eksik tamamlanması” meselesine takıldım. Eğer bu görüşmenin ona bir şey kattığını düşünüyor ama partnerinden saklıyorsa, bu daha çok bencilce bir kaçış gibi duruyor. İlişkide iki tarafa da yük getiren bir durum yani. Bunu onunla yüzleşmemişsin gibi geliyor, sordun mu açıkça?