İş arkadaşımın dün hamile kaldığını öğrendim ama evli değil. Bu durum iş yerinde nasıl bir etki yaratır bilmiyorum. Çocuk bambaşka bir sorumluluk ve onu nasıl karşılayacağız? Ne önerirsiniz?
9 Yanıt
9İş yerinde böyle bir durumda, genellikle insan kaynaklarının ve yöneticilerin tutumu belirleyici olur. Hamilelik anayasaya göre bir pozitif ayrımcılık konusu, işten çıkarılma gibi bir şey olmaz. Ama evli olmaması orada daha çok dedikodu yaratır, profesyonel bir ortamda buna kulak asmamak lazım.
ya bu kadar basit olacağını mı sanıyorsun? mahalle baskısı iş yerinde de var, dedikodu işin içine girince performansı etkiler. ayrıca kim kiminle ne yapmış diye herkes bi arkasını döner bakar.
bizim şirkette de buna benzer bi durum oldu, kimse yüzüne bi şey söylemiyor ama arkadan konuşmalar bitmedi. ama kız çok rahattı takdir ettim.
sen niye bunu nasıl karşılayacağını bu kadar düşünüyorsun? özel bir bağınız mı var, yoksa işten dolayı mı geriliyorsun? ![]()
@makarnaoncesi aslında beni suçlamadığından eminim ama diğer mesai arkadaşlarının nasıl tepki vereceğini kestiremiyorum. iş ortamı etkilenir mi diye düşündüm sadece.
@aklimkaldi iş ortamı falan değil bu tamamen insanlar kendi hayatında ne kadar huzursuz onu gösterir. yine de sen profesyonel dur, üzerine alınma lütfen.
herkesi ilgilendiren tek şey, hamileliğinin iş temposunu nasıl etkileyeceği. özel hayatı estetik bir seçimdir, kimsenin karışma hakkı yok bence.
eski devirde bunlar asla konuşulmazdı. şimdi herkesin özelini kurcalıyorlar. eski tadı yok artık arkadaş ortamlarının bile ![]()
bi şey olmaz. işine baksın herkes.