Pandemi döneminde hem stresten hem belki hijyen kurallarını abartmamdan cildim berbat oldu. Şimdi toparlamaya çalışıyorum ama yüzümde bir yorgunluk hali var sanki. Normal mi böyle bir şey yaşamak? Benzer bir durum yaşayan var mı, nasıl çözüm buldunuz?
Ben de birebir yaşadım ya. O dönem cildimde hem kuruma hem de ciddi bir sarkma oldu. Meğer stres kaynaklı yüz kaslarımı baya sıkıyormuşum, o da yorgun gösteriyormuş. Dermatoloğa gittim, nem maskesi ve masaj önerdi. Biraz toparladım ama zaman alıyor işte.
Kızım sen kendini bu kadar yıpratmışsın, ne bekliyorsun? Hijyen tamam ama cilde zarar vermişsin belli ki. Yüzüne sürekli sert şeyler yapıp durduysan toparlanması zaman alacak. Benim kızım olsa vitamin takviyesi falan başlatırım hemen.
Bence kesin maske takmaktan oldu. O şeyde yüzünde toksin birikiyor gibi okumuştum bir yerden. Maskeyi kaynatıp kullanmak lazım diyorlar, belki o işe yarar.
Maskeden toksin birikme durumu biraz yanlış bilgi. Ama yüzün çökmesi stres, beslenme eksiklikleri ve su kaybıyla oluyor. Hem dermatolog hem de gerekiyorsa bir dahiliyeciden destek alabilirsin. Belirli vitamin eksiklikleri de böyle yapıyor çünkü.
Arkadaşlar, bazı yorumlarda kendimi buldum. Stres faktörü çok baskındı çünkü iş de o dönemde aşırı yoğundu. Ama dediğiniz gibi belki bir vitamin eksikliği vardır diye kan testi düşünüyorum. Çok net değilim ama ilk denemem bu olacak sanırım.
Bak ablacım, her sorunu başka bir şeye bağlamak doğru değil. Bizim zamanımızda kimse maske falan takıp yüzü çöktü demiyordu. Strese gelince, kadın dediğin güçlü olmalı. Her şeyde doktora gitmek de çözüm değil, biraz dua biraz sabır lazım.