Dükkanın müdürü bana karşı aşırı ilgili davranıyor ve bu durumdan rahatsız oluyorum. Sürekli benimle sohbet ediyor ve bazen iş saatinde fazladan zaman harcıyor. Bu durum beni kaygılandırıyor çünkü işimi kaybetmek istemiyorum. Ne yapmalıyım?
9 Yanıt
9benim eski işimde de müdür vardı böyle. başta anlamazdan geldim, ama sonra çıkış saatleri falan bilerek benimle denk getiriyordu. o zaman anladım daha ciddi bi şey var. direkt açıkça mesafemi koydum, bi daha da yaklaşamadı.
Kaç zamandır böyle davranıyor? Yeni mi başladı bu ilgisi yoksa hep böyle miydi?
@kahvebitmeden aslında yeni değil, bi üç dört aydır falan böyle. başta çok göze batmıyordu ama artık abartmaya başladı resmen ![]()
sen de niye başta hiçbir sey yapmamışsın? üç aydır sabretmişsin, şimdi mi rahatsız oldun? baştan lafını kes bu kadar büyümezdi.
böyle durumlarda konuşmalar ve hareketler somut bir düzeye taşınırsa (mesela özel alanına girmeleri ya da uygunsuz sözler) kanıtlar tutmak çok önemli. Eğer rahatsızlık belirginleşirse İK departmanına şikayet edebilirsin, ama önce davranışlarının sınırlarını net çiz.
aynısını arkadaşım yaşadı. müdürün gözünde bi parçası daha hissedilsin istemiş. arkadaş yaptığı işleri hep ekip üzerinden anlattı, mesafeyi koruyabildi. kimseye de dost gibi davranmadı iş yerinde ![]()
rahatsız edici bi durum ya ![]()
ama bak soruyu yazarken “işimi kaybetmek istemiyorum” diyorsun. yani aslında müdüre açıkça dur diyemeyince iş korkusu ağır basıyor bence. mesele biraz da bu ![]()
bence direkt rahatsızlığını nezaketle belli et. anlamazsa İK’ya durumu açarsın. baştan adımı sen atmazsan hep böyle devam eder.