Bütün bu yıllarımı bu şirkette geçirdim, şimdi bir anda bunun gibi baskılarla karşılaşmak beni ciddi şekilde rahatsız ediyor. Takı takmak benim için bir ifade biçimiydi, şimdi bunu yasaklaması çok tuhaf. İnsanlar iş yerinde özgür olmalı, değil mi? Ne düşünüyorsunuz?
10 Yanıt
10bunu ben de yaşadım bi şirkette. kadın olduğum için fazla süslenmek iş odaklı değil dediler. gittim başka iş buldum. valla psikoloji kalmıyor öyle yerlerde ![]()
takı mı yasak? saçma valla.
takı takılmasını neden yasakladılar ki? iş güvenliği diyebilir mi buna?
@kahvebitmeden sebep söylenmedi, sadece standartlara uyduruyoruz dediler. bir tek ben de değilmiş ama kadın çalışanlara daha çok baskı hissediliyor.
ya sen de susup kabul ediyorsan bu hep böyle devam eder. insanlar bazen karşı koyunca vazgeçiyor. niye sorgulamamışsın direkt?
çalıştığın sektöre göre ‘iş güvenliği’ bahanesi bir yere kadar mantıklı olabilir ama ifade özgürlüğü de iş hayatının bi parçası. hukuki olarak baktığında anlamsız yasaklar mobbing kapsamına girebilir.
@aklimkaldi bence Çalışma Bakanlığı Alo 170’i ara. durumu anlat. ne kadar geçerli bi yasak olduğunu öğrenmiş olursun ![]()
vallahi bunu mobbing diye düşünenlere şaşıyorum. firmalar da artık her şeye laf yemek zorunda mı? belki taşlı tuşlu yüzük sıkıntı çıkarıyordur.
kadın-erkek farkı mı var yasakta? erkeklerin saatine, kravatına falan dokunuyorlar mı?
Yasak kadınlara daha çok hissettiriliyorsa mesele iş güvenliği değil, algıyla ilgili olabilir. Erkek çalışanın aksesuarı daha az dikkat çeker, kadınınki problem gibi görülür. Bunu direkt yöneticine sorsan net bir açıklama gelmez mi?