İşten çıkarıldım ve patron karalamaya başladı

İşten çıkarıldım ve patronum, beni işten çıkarırken yanımdaki arkadaşım hakkında kötü şeyler söyledi. Bu durumu anlamıyorum; neden birini karalamaya ihtiyacı vardı ki? Yanında çalıştığımız için benzer bir duruma düşebilir miyiz diye endişeleniyorum. Ne yapmalıyım, ona bu durumu açmalı mıyım?

8 Yanıt

8

bunu bana yapsa yer yerinden oynardı :melting_face:

Bizim eski müdür de böyleydi ya. Çıkınca hemen diğerini karalamaya başlardı. Olay sende değil, huyu bu bence.

arkadaşa anlattın mı bunu? Yani neymiş yanlış yaptığı sey? :face_with_hand_over_mouth:

@soncaykaldi Yok anlatmadım, çünkü ona da kötü bir şey söylemiş gibi görünecek diye çekindim. Bir de sanki laf taşıyormuşum gibi olur :sweat_smile:

@aklimkaldi Ama söylemezsen aynı şeyi ona yapmasın diye uyarılmaz ki. Kendini de koruyamaz.

Patron altını kazıyacak başka malzeme bulamamış olabilir. Yalnız aranızda sorun olmadığını bildiğinden seni böyle test ediyor da olabilir.

Eğer çalıştığın dönemde arkadaşının işine dair bir şey duymadıysan, bu karalama daha çok işten atılma sonrası oluşturduğu bir savunma mekanizması gibi. Gördüğün yerde yasal bir şey yok ama etik kısmı tartışılır :melting_face:

bence arkadaşa aç; hem dikkatini çeker, hem de belki bilmediğin bir şey anlatır :slightly_smiling_face: