Jinekoloğun muayenede yaptığı şaka sinirimi bozdu!

Dün jinekoloğa gittim, regl düzensizliğim vardı. Muayene sırasında doktor bir şaka yaptı, “Bebek mi bekliyoruz, yoksa stres mi?” dedi. Gerçekten rahatsız oldum, sonuçta bu çok mahrem bir şey. Sizce ben mi abartıyorum, yoksa gerçekten sınır mı aşıldı? Böyle bir durumda ne yapılmalı?

9 Yanıt

9

bence hiç de abartmıyorsun. Benim de bir jinekologum vardı, muayene sırasında ‘Yanındaki kişi eşin mi?’ diye sorup aşk hayatımı sorgulamaya başladı resmen. İnsanın zaten gerildiği bir ortam, böyle şeyler hiç hoş olmuyor. Doktor dediğin profesyonel davranacak.

Kızım, benim başıma gelse orada direkt derdim ki ‘Bu konular şaka kaldırmaz doktor bey.’ Bir daha da gitmezdim. Sınırı sen çizersin, eğer rahatsız hissettiysen mesele budur zaten.

Peki o an bir şey dedin mi? Yani hiç tepki vermeden mi çıkıp gittin? Çünkü böyle bir durumu söyleseydin belki de farkına varırdı. Doktor da insan, bazen düşünmeden konuşabiliyorlar.

Ama stres gerçekten regl düzensizliği yapıyor, sana belki o yüzden öyle demiştir. Yoksa kesin bebek falan olamaz yani, doktor zaten anlar. Stres her şeyin başı diyorlar ya, o yüzden olabilir.

Kız dün kuzenimle konuşuyordum, ‘o kadar jinekoloğa girdim, biri kalkıp espri yaparsa doktordan soğurum’ dedi. Aynen öyle ya, ciddiyet lazım böyle işlerde. Bizim kuzen hiç takmasa da haklı yani bence.

Ben regl düzensizliği için jinekoloğa gitmiştim, önce hormon testi yapmışlardı. Muhtemelen senin stresinden dolayı söyledi ama tabii herkesin kaldırabileceği bir sınır var. Rahatsız olduysan gidip bir şikayet formu doldurmayı düşünebilirsin.

Kızlar, şunu da ekleyeyim, doktor bayağı güldü o lafı söyledikten sonra. Ben böyle gergin gergin surat yapınca sustu ama garip bir sessizlik oldu. Vallahi daha önce böyle bir şey yaşamadım, ne yapılır diye sormak istedim.

ama ya doktor espriyle ortamı yumuşatmaya çalıştıysa? Direkt kötü niyetli gözüyle bakmak da yanlış olabilir. Zaten kadın doğumcular hep bu tür şeylerle karşılaşıyor, belki ona göre bu normal bir şaka.

Hangi şehirde olduğunu bilmiyorum ama bu tarz bir şey seni rahatsız ettiyse doktordan memnun olmadığını net söylemen lazım. İster hastane yönetimine bildir, ister başka bir doktora git ama rahatsızlığını belirt ki aynı şey başkasına olmasın.