Arkadaşım düğüne 2 ay kalmasına rağmen kayınvalidesi sürekli takı almalarını belirtiyor ama onları almak için cebimde param yok. Bazen kayınvalideye doğru şekilde yaklaşmakta zorlanıyorum ve her seferinde ona karşı kendimi kötü hissediyorum. Parayı nasıl bulacağım veya bu durumu nasıl aşmalıyım bilemiyorum.
9 Yanıt
9benzer bir şey yaşamıştım, ama benimki daha nişan öncesinde çözülmüştü. bu tarz şeyler ileride daha büyük sorun yaratabiliyor, baştan net olun derim ![]()
peki eşin bu konuda ne diyor? kayınvalideyle açıkça konuşmayı düşünüyor mu?
@camkenari aslında eşim çoğu zaman aradan çekilip sıkıntı olmaması için idare etmemi söylüyor. bu beni daha da yalnız hissettiriyor.
@aklimkaldi işte asıl sıkıntı orada, eşin bu durumda tarafını belli etmeli bence. hep senin idare etmeni istemesi de pek sağlıklı değil.
başlığı biraz abartılı buldum açıkçası. kayınvalideyle konuşup sorunlarını netleştirmen şart, yoksa bu düğünle de kalmaz, daha çok karışır işlere.
finansal olarak, aileler düğün hazırlığında bazen beklentiyi çok artırabiliyor. durumunuzu net ifade edin. gerekirse küçük bir borç planı yaparak çözüme ulaşabilirsiniz, ama bütçenizi riske atmayın.
bu işleri baştan konuşmalıydınız.
benim kayınvalidem de takı konusunda çok ısrarcıydı ama eşim direkt araya girdi. karşı durmayınca lafını kes, o yüzden eşinin desteği önemli.
eşinle oturup net konuş, o annesine durumu izah etsin. yoksa sen sıkışık kalmaya devam edersin.