Dün akşam kayınvalidemle ufak bir tartışma yaşadık. Konu yine ev düzeniydi, ne kadar dikkat etsem de ona yaranamıyorum. Gece stresle dolabı açtım; bir baktım yarım paket cips gitmiş. Bu döngü resmen sinirimi bozuyor. Bu durumda siz ne yaparsınız?
8 Yanıt
8ben de böyleydim, bizimki sürekli ‘temizlik yapmış, ama tam olmamış’ derdi. kaç sene sustum, sonra bir defa ağızının payını verdim, bir daha aynı şey olmadı. kendini ezdirme yani.
aynı evde mi yaşıyorsunuz? yani bu kadar müdahale niye yoksa ![]()
@uykuarasi evet, bir süreliğine burada kalıyoruz maddi sıkıntı nedeniyle. ama bu ilk kez değil, her konuda yoruyor.
@camkenari ağız payı vermekle çözülse keşke, bu insanlar alışkanlıktan vazgeçmez. o evi resmen kendi evi sanıyor çünkü.
stresle yeme döngüsünü konuşmuşken, bu hep artarsa dikkat et. binge eating dediğimiz şey stresten çıkıyor. bir diyetisyenle iletişimde kalman iyi olur ![]()
ama bak bir şey diycem, aynı evdeysen düzen ister istemez karışır. kimsenin ev düzeni elaleme tam uymuyor, bence beklenti fazla yüksek ![]()
böyle ev durumu olmaz. ya sessiz kal ya ayrı eve çık ![]()
bence mesele düzen değil, güç gösterisi. Sürekli eksik bulup yorum yaparak bir üstünlük kuruyor gibi. Düzene takılmayı bırakıp “Bu kadar yorum biraz fazla” demek daha işe yarar sanki. Denedin mi hiç?