Son 6 ayda 15 kilo verdim, herkes değişimi fark ediyor ve tebrik ediyor ama aynaya baktığımda hâlâ eski 'ben’i görüyorum. Sizce bu özgüven eksikliği ne zaman geçer? Yoksa sorun kafada mı bitiyor?
bana burada sadece özgüven meselesi yok. 15 kilo verip insanlar seni tebrik ederken hâlâ memnun olmaman biraz ilginç. Belki geçmişten gelen bi durum ya da kendine koyduğun başka bir standart var. Onu bi düşün derim.
Bu tür durumlarda, fiziksel değişimden ziyade zihinsel ve duygusal kabul önemli. Beden algısı bozukluğu düşünülmeli. Psikolojik destek almak ya da bir terapistle bu duyguyu araştırmak seni açığa kavuşturur. O aynadaki ‘eski sen’ meselesi çok tanıdık bir durum.
ben de aynı şeyi yaşadım. 10 kilo vermiştim ve herkes ‘nasıl başardın’ diyordu ama ben aynadaki görüntümü beğenmiyordum. Psikologa gittim, beden algısıyla ilgili sıkıntım olduğunu öğrendim. Şimdi hem sporumu hem de terapiyi bırakmıyorum.
Direkt şunu yap: bir kere görsel motivasyon için profesyonel bi fotoğraf çekimine git, değişimi daha net görürsün. Sonra da düşündüğün kiloya inmiş olabilir misin diye bir diyetisyenle analiz yap. Belki asıl hedefin farklı bir şey.
Yani şimdi açık konuşayım, biz erkekler genelde dışarıdan değişime bakarız, detaylara değil. Ama senin o içsel huzurunu yakalayamaman biraz kendi kafanda büyüttüğün bi mesele gibi de duruyor. Belki o eski kilolu hâl seni farklı bi şekilde etkilemiş diyorum.