Kilomla ilgili sürekli yorum yapmaları beni rahatsız ediyor

Son zamanlarda ailem sürekli kilomla ilgili yorum yapıyor. Bazen bu durumdan çok rahatsız oluyorum ama onların düşünceleri yüzünden ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum. Kendimi savunmalı mı, yoksa bu konuda sessiz mi kalmalıyım? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

konuya fazla takılmışsın bence :grimacing:

bizim evde de aynı, sürekli ‘kilo almışsın’ yorumları. en sonunda ‘biraz rahatsız oluyorum bundan’ dedim.

ailede başka biriyle de yapıyorlar mı bunu, yoksa sana özel mi?

@yazipsildim genel olarak herkese laf ediyorlar aslında ama bana daha çok çünkü daha genç olduğum için toparlayabilirmişim gibi bakıyorlar.

ama neden ses çıkarmıyorsun? bu kadar rahatsızsan söyle bunu, yoksa hep devam eder.

genel olarak sürekli kilo konusunun açılması özgüveni zedeleyebilir. seni rahatsız ettiğini net bir dille söylemen önemli, iletişimde lafını kes duruma daha saygılı yaklaşabilirler.

@pazardandondum ama bazen de ortam gerilmesin diye ses çıkarmıyor insan, aileyle yanlış bir konuşma büyüyebilir :sweat_smile:

bence rahatsızlığını ciddi bir şekilde, sakin sakin anlat. Sürekli üstüne gelmeleri kötü bir alışkanlık gibi.

bi kere açıkça ‘bunu konuşmayı istemiyorum’ dersin, ondan sonra hep laf açıldığında sessiz kalıp konuyu kapatırsın. alışırlar.

Bence rahatsızlığını söyledikten sonra hala devam ediyorlarsa tepkiyi biraz artır. Mesela onlar yorum yapınca sen de absürt bir şey söyle, “ben de senin saçını bayağı kısa buluyorum mesela” gibi. Bu tür şeylerden hoşlanmadığını ancak böyle anlarlar belki.