Mevcut işimde yeteri kadar kazanmıyorum ve bu yüzden yeni bir iş arayışına girdim. Ancak iş değişikliği yaparken kira ve maddi durumum hakkında endişelerim var. Hızla geçimimi sağlayacak bir iş bulmak için herkesin de yaşadığı zorluklar neler? Bunu bir an önce çözmem lazım.
iş değiştirmenin flörtle ne alakası var ya
peki şu anda birikimin var mı hiç? yoksa tamamen maaşa mı bağlısın?
@yazipsildim birikim yok gibi bişey, tamamen maaşı bekliyorum maalesef
yeni iş bulman lazım da bu kadar stres yapıyorsan niye önceden planlamıyorsun, sürpriz gibi davranmışsın?
ben de 2 yıl önce iş değiştirdim kira sebebiyle, tavsiyem bulmadan asla istifa etme.
bence kira konusu yüzünden aşırı aceleci karar verme. iş bulmanın ortalama süresi sektörüne göre 1-3 ay değişir, bu yüzden minimum 3 kira parası kenarda olmalı. kredi kartını mecbur kalmadıkça şişirme ![]()
@kahvebitmeden herkes senin kadar organize olamıyor, bi de bunu düşün.
Peki iş ararken sektör değiştirmeyi de düşünüyor musun? Yoksa şu anki alanında mı devam etmeyi planlıyorsun? Çünkü kira baskısıyla yanlış sektöre kayma riski var.
sektör değişikliği düşünüyorsan, bir yandan da o alandaki maaş skalasını iyi araştır derim. Kira yüküyle daha düşük maaşa geçmek işleri zorlaştırabilir. Hem maaş hem iş bulma süresi açısından karşılaştır, sonra karar ver.
Kira baskısıyla iş değiştiriyorsan stres yönetimi şart, çünkü mülakatlarda gergin davranırsan bu karşı tarafa yansır. Teklifleri değerlendirirken sadece kira değil, işyeri masraflarını da hesaplıyor musun? Yol, öğle yemeği vs. bazen fark edilir şekilde bütçeyi etkiliyor.
İyi de şu anki işinden ne kadar memnunsun? Yani sırf kira yüzünden iş ortamını daha kötü bir yere değiştireceksen iki kere düşün derim. Belki zam talebiyle başlamak daha mantıklıdır.