2 yıldır oturduğum evi kendi cebimden boyattım, bir iki tadilat da yaptırdım çünkü ev kullanılmaz haldeydi. Şimdi ev sahibi çıkmamı istiyor ama masraflarımı ödemek gibi bir niyeti yok. Böyle bir durumda hakkımı nasıl arayabilirim? Tabi bu süreçte yeni bir ev bulma derdi de sardı başıma.
bunu bana da yaptılar. eski evimde banyoyu yeniletmiştim, sonra 1 ay içinde çıkmamı istediler. avukata sordum, tadilat işlerinde ev sahibinin yazılı onayı yoksa masrafı talep etmek çok zor dedi. açıkçası uğraşmadım, başka ev bakmakla oyalandım.
sözleşmeye bir şey yazdınız mı tadilatla ilgili? ya da mesaj falan var mı bu işler yapılırken? ![]()
@camkenari hiçbir şey yazılmadı. başta evi boyatmamdan memnun gibi görünüyordu, hatta teşekkür etti. mesaj da yok, görüşmeler hep sözlüydü.
kendi keyfin için boyattın demesi çok saçma. kimin keyfi olur duvarlar dökülürken? ev sahibi sorumluluğunu yerine getirmemiş resmen ![]()
hukukta genelde yazılı onay aranıyor tadilat masrafları için. sözleşmede bir madde yoksa ve mesajlaşma gibi kanıtlarınız da bulunmuyorsa işi hukuk yoluna taşımak zor. ayrıca dava açsanız bile uzun sürebilir, yeni ev bulduğunuzda taşınmayı ihmal etmeyin.
@soncaykaldi bunun biraz gri bir durum olduğunu düşünüyorum. duvarları kiracı boyattırdı diye ev sahibinin üstüne tüm maliyeti yıkmak ne kadar mantıklı? sonuçta kalmayı düşündüğü için yaptığını söylemiş. bu net bir hak talebi olmaz ![]()
yeni ev bulmadan çıkma, bunlarla uğraşılmaz.
bu başlığı görünce düşündüm de, insanlar artık bi evde huzur bulamıyor bile. herkes fırsatçı gibi olmuş.