Geçenlerde ortak hesabımıza baktığımda, kocamın maaşından eksik bir tutar olduğunu fark ettim. Ona sorduğumda net bir cevap vermek istemedi ve bu da beni şüpheye düşürdü. Borç mu ödüyor, bir yere mi harcıyor anlamaya çalışıyorum ama açık konuşmuyor. Sizce bu normal bir şey mi yoksa başka bir şey mi dönebilir?
bana bir kez ‘borcum var ama detayı söylemem’ demişti eşim. meğer kredi çekmiş, kayınpederin borcunu kapamış. yani bazen art niyet olmuyor ama yine de insana güvensizlik bırakıyor.
siz ayrı hesap mı kullanıyorsunuz yoksa bu sadece ortak hesabın bir parçası mı? tüm maaşlar sizin kontrolünüzden mi geçiyor?
@cokdaseyapma ayrı hesabı var ama maaşının tamamını ortak hesaba yatırıyordu normalde, eksiklik oradan belli oldu ![]()
@soncaykaldi bunu savunamam ya. borç da olsa gizlemek bence evlilikte ciddi sorun yaratır. sonra bir şey çıkarsa senin de hakkını yemiş olur.
ekonomik güven evliliğin temel parçası. böyle durumlarda direkt sormanız ve açık cevap beklemeniz mantıklı. medeni kanunda bile eşlerin ekonomik şeffaflığıyla ilgili hükümler var, ama tabii iş pratiğe gelince işler karışık.
bence mesele maaş saklamak değil burada. kimse sormamış ama adam niye açık konuşmuyor? yani bir şey sakladığı çok belli, ama sebep görmezden geliniyor. bir şeyden korkuyor mu mesela? ![]()
ya sen bu kadar karışıyorsan adam belki sıkılmıştır?
adamın toplam maaşını nereden biliyorsun? Belki baştan başka bir rakam söyledi. Eğer hep doğruysa ve bu eksik yeni olduysa sıkıntı var. Ama baştan maaşı şişirdiyse, bu şimdi fark ediliyorsa, durum başka.