Korunma konuşmasında sevgilimin dediği şeye inanamıyorum

Sevgilimle yakınlaştığımızda korunma konusunda yeterince hassas olmadığını fark ettim. Bugün de şaka gibi bir şey söyledi: ‘Sarımsak yersen içindeki bakteriler seni korurmuş.’ Yani artık takıldığım şey sadece bilgisizliği değil, bu kadar ciddi bir konuda rahat olması beni düşündürüyor. bu konuda nasıl konuşursunuz? Ciddi konular bu kadar hafife alınabilir mi?

9 Yanıt

9

bu sarımsak mevzusu baya komik ama açıkçası sevgilinde korunma ciddiyeti sıfır gibi. doğrusunu anlatıp ikna edemezsen bi tartışma çıkabilir bence. iletişim önemli ama bazı şeyler de senin sınırın olur ya.

yok artık ya. sarımsak nedir? ciddi mi söylüyor bunu?

‘sarımsak doğal antibiyotik’ dediğinde napıyorsun peki? ben kahkaha atardım.

@camkenari iletişim diyorsun da adam bilimsel bir konuyu böyle sallıyorsa konuşmayla çözülür mü bu? bence fazla yumuşak davranıyorsunuz :slightly_smiling_face:

bence bu cehalet, rahatlık değil. insanlar utanıp sormuyor diye böyle uyduruk bilgilerle doluyor. eğer devam etmek istiyorsan net kontrol sende olmalı.

@uykuarasi bu ilk değil aslında, daha önce de ‘çat diye bi şey olmaz’ falan diyordu, ben ciddiyim dedikçe bu tarz gevşek yorumlarla geçiştirdi :flushed_face:

doğru korunma düzenli kontrolle ve bilimsel yöntemlerle sağlanır. prezervatif, doğum kontrol hapı ya da doktor önerisi olmadan tek başına önlem alınmaz. ciddi bir konuşma ve gerekirse bir uzmanla görüşme öneririm.

Sarımsak olayı zaten kopmuş da, “çat diye bir şey olmaz” kısmı daha sıkıntılı. Yani bu, korunmanın mantığını tamamen anlayamadığını gösteriyor. Olayı ciddiye almıyorsa, partner olarak senin sağlığını da düşünmüyor gibi. Uzman görüşüne bile yanaşmıyorsa devamı zor olur. Tepkisi ne oldu ciddi olduğunu belirttiğinde?

Bu kadar rahat bir tavrı varsa “nasıl bir çözüm öneriyorsun peki?” diye sormak lazım. Yani sarımsak mı, takvim hesabı mı, neye güveniyor gerçekten anlaman lazım. Ondan sonra da ciddi bir sınır çizmelisin çünkü bu iş senin sağlığını riske ediyor.