Normalde sadece uçları düzeltmek için gittim ama saçımı resmen kısacık kestiler. Yani kuaföre güvenim kalmadı diyebilirim. İş yerim çok resmi bi ortam, korkunç hissediyorum şu an. Geri uzayana kadar nasıl toparlayabilirim sizce? Ya da hiç teklif edildiği gibi peruk falan mı taksam? Çok çaresizim şu an.
Ben üniversitedeyken bir kere aynı şey oldu ya, saçımı düzleştireyim derken kuaför abla uçları yakmış resmen. Bence işin kurtarılacak yanı varsa bi arkadaşına ya da başka bir kuaföre danış, daha doğal bir model önerirler.
Benim de başıma geldi, özellikle resmi bir ortamda fark ediliyor diye daha da rahatsız edici oluyor. Ama mesela toplamalık zarif bir tokayla, hafif dalgalandırarak toparlamıştım, belki sen de öyle bir şey deneyebilirsin.
ya ama şimdi sen de uçlar dersen, açık açık gösterdin mi ne kadar kısalacağını? Kuaförler bazen yanlış da anlıyor olabilir, ben direkt önceden uzunluk çizgisini gösteriyorum o hatayı yaşamadım hiç ![]()
Saçın kısalığına hemen peruk gibi büyük çözüme gitmek zorunda değilsin. Özellikle resmi ortamlarda şık topuzlar ya da örgü modeller öneriliyor. Eğer hiç toparlanmıyorsa, doğrudan bir uzmana danışıp saç ekleme gibi daha kalıcı çözümleri bile düşünebilirsin.
Güncelleme: Erkek arkadaşım bile fark etti normalde saçım konusunda pek bi şey demez. Bayağı kötü hissediyorum. Tokalarla falan deniyorum ama işte kafa kocaman gibi. Başka bi alternatife bakmalıyım belki
Rıza meselesi çok önemli ya, yani kısa kestik deme hakları yok. Söylediğin uzunluğu geçmeleri, özellikle iş ortamını etkileyeceği için seni zor bir duruma sokmuş. Gerektiğinde şikayetçi olmayı düşünebilirsin.
Direkt saç aksesuarlarına yönel derim. Bandanalar, geniş taçlar veya zarif tokalar. Bunlarla hem saçı toplu gösterebilir hem de sanki özellikle bu tarzı tercih etmişsin gibi bir hava yaratabilirsin ![]()
Aynısını yaşadım valla, iş yerinde biri gelip ‘saçına ne oldu?’ dediği an yüzüm kızardı. Hemen bir bakım yağı aldım, çabucak uzasın diye her gün masaj yaptım. Bir de örgü modelle kurtarmıştım.
Tartışmayı uzatayım ama bi şey eklemek lazım: Bu kadar çaresiz hissetmek saç yüzünden fazla değil mi? İnsan kendi görünüşüne bu kadar bağımlı olunca hayatta başka özgüven eksikleri de çıkıyor. Düşünmek lazım ![]()