Bugün kuaförümle konuşurken, sadece uçlarını alacakken saçımı fazla kestiğini fark ettim. Artık özgüvenim yerle bir oldu, aynada kendime bakarken bu durum beni zorlayacak gibi. Bu durumu aşmam için ne yapayım, böyle durumlarla karşılaşan var mı?
aynısı başıma geldi geçen ay, tam 10 cm kestiler. ilk başta kriz geçirdim resmen ama bi hafta sonra alışıyorsun, hatta saçın daha sağlıklı görünüyor. bekle biraz bence.
özgüvenin neden saç boyuna bu kadar bağlı ki ya? başka bir şey mi tetikliyor bu duygu? aynaya baktığında rahatsızlık mı tam olarak seni çökertiyor?
@bugun_degil evet, aynada eski halime alıştığım için şimdi bi yabancılık hissi var. daha kısa saç bana hiç yakışmadı gibi geliyor ![]()
@camkenari alışıyorsun diye herkesin alışması gerekmiyor. belki de gerçekten psikolojik olarak kötü etkilenmiştir, direkt geçer diyemeyiz.
şimdi bilimsel konuşayım, saçın kesilmesi teknik olarak özgüven kaybına yol açmaz ama görsel alışkanlık değişiklikleri sende kimlik algını zorluyor olabilir. psikologlar buna vücut imgesi değişimi der. destek alabilirsin ya da geçici olduğunu bilsen yeter.
zaten forumda her ay kuaför rezaleti konuları açılıyor. ya kuaför değiştirin ya da aynada kendinizi kabul etmeyi öğrenin. hep aynı hikaye.
bence alt tarafı saç, büyütmeyin bu kadar.
bir noktada saçın neden özgüvenini bu kadar etkilediğini sorgulaman lazım ama şu an acil çözüm istersen, saç şekillendirmeye odaklan. kısa saçta işe yarayan bir tarz bulunca belki rahat edersin. fön, dalga ya da aksesuar dene.
Bence biraz fazla panik yapıyorsun, çünkü 10 cm aslında sandığın kadar uzun bir fark değil. Belki saçın sağlıksız uçları vardı ve kuaför sadece toparlamak istedi? “Hiç yakışmadı” demek için de alışma süresini tamamlamamış olabilirsin, belki birkaç hafta sonra daha farklı düşünürsün. O zamana kadar geçici çözümler dene, ama kendini bu kadar sert eleştirme.