Kuzenim kıyafetime laf etti, sevdiğim elbisemden soğudum.

Bir arkadaş buluşmasına gidecektim ve dolabımdaki en sevdiğim elbiseyi giymiştim. Ama kuzenim beni görünce ‘Bunu giymeyi nasıl düşündün?’ dedi ve resmen kıyafetime laf etti. Yani belki eskimiş falan olabilir ama beni çok kırdı. Sizce bu tarz yorumları yaparken biraz dikkat etmek gerekmez mi?

yani ben buna baya sinir oldum, çünkü bi insanın kıyafeti onun kişisel alanıdır ya. hele böyle kırıcı bir yorum yapacaksan bi düşün derim. benzer bi şey arkadaşım yapmıştı, mekanda herkesin önünde ‘bu ne ya, bunu mu giydin’ dedi. resmen donup kaldım. o yüzden bu tip yorumlara hiç toleransım yok artık.

bence burda mesele kıyafet değil de kuzeninle arandaki ilişki. normalde sert ya da böyle patavatsız yorumu var mı? yani başka şeylerde de kırar mı seni? :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

@denizova evet, aslında bunu ilk kez yapmıyor. genelde hep bir eleştirme hali var ama genelde kıyafet konusunda yapıyor. annem de pek bi şey demiyor zaten, sanki normalmiş gibi geçip gidiyor.

@soran annem niye desin ki zaten o da büyük ihtimal bi şeyleri beğenmiyordur. belki kuzen haklıdır, kıyafet eski ya da uyumsuzsa söylenir yani. kırıldıysan oturup anlat o zaman, niye susup geçmişsin.

açıkça söylemek gerekirse modada ‘eski’ diye bir kavram yok, asıl mesele kişinin içinde rahat hissetmesi. ama burada asıl sıkıntı üslup. kritik etmek başka, kırıcı konuşmak başka. bence kuzeninizle sakince konuşup bu konuyu açmayı deneyin. özellikle sürekli bir eleştiri hali varsa bu sizin özgüveninize zarar verebilir.

@suaterkek sen ciddi misin ya? eleştirmek normal olabilir ama bunun bir üslubu var. milletin giyimine karışarak ‘doğruyu söylüyorum’ ayağına her şeyi deme hakkı mı var? bu saygısızlık net.

benim abla tarafı da bu kafada. bi keresinde kuzenim ‘şu belin kalın görünmesin diye başka bi şey giy’ dedi. şöyle bi 10 saniye sessizlikten sonra ‘sana mı kaldı?’ dedim. bayağı surat yaptı ama bir daha da böyle patavatsızlık yapmadı. eğer rahatsız oluyorsan tavır koy bence. açıkça söyle, her laf yenmez.