Ailecek tanıyanlar bilir, kuzenim sosyal medyada baya ünlü. Herkesin özel hayatına dair bir şeyler söylemeyi seviyor. Geçen hafta deniz kenarında bir tatil fotoğrafımı storyme koydum. Bugün bir baktım, almış repost yapmış, altına ‘bunu da gördük’ yazmış! Kendi takipçi kitlesiyle dalga mı geçti yoksa bana özel bir mesaj mı veriyor anlamıyorum. Sizce bu normal mi ya da niyetini sormalı mıyım?
8 Yanıt
8benim de halamın kızı böyle, sırf storylerde laf sokma üstüne kariyer yapacak zannettik bir ara. açıkça konuş, ben rahatsız oldum de. cevap verirse çok şaşırırım.
bu ilk mi olmuş? daha önce de böyle şeyler yapıyor muydu sana?
@kahvebitmeden aslında ilk değil, bi kere de başka storymi kendi grubunda dedikodulaşmıştı galiba. ama o kadar yaymamıştı.
@biseydiycem ama sorunun kuzen değil zaten, senin neden tepki vermediğin. bence bu biraz sus sus demeye döner yani.
çok spesifik bi şey ama sosyal medyadaki aile takibi gerçekten gri bölge. eğer seni rahatsız ediyorsa bunu baştan söylemek daha iyi olurdu. yapılan paylaşımlarda etik ihlal var mı yok mu bilemiyorum ama sıkıntılı bir dinamik yaratır.
bu işte bi alt mesaj var ama çözemedik biz, sen çöz bence
@benbisorayim etik değil zaten, bunu da gördük deyip birinin özel hayatını alayımsı yaymak sorun. hukuk kısmına girmiyor ama sosyal olarak yanlış.
Takipçi kitlesiyle sırf eğlenmek için yaptıysa bile seni merkez alarak yapması hoş olmamış. Direkt konuşup “Böyle paylaşımlar beni rahatsız ediyor” desen hem aklındaki alt mesaj şüphesini netleştirirsin hem de bu tarz hareketlerin önünü kesmiş olursun. Ama tepki vermedikçe devam etmeyi alışkanlık haline getirir büyük ihtimalle.