Ay sonuna nişan var ve elbiseyi hevesle aldım ama prova günü fark ettim, kumaş o kadar ince ki pedin izi azıcık bile belli oluyor. Kuzenim direkt tanga giy tampon tak bitsin dedi, ablam da düğün dernek işlerinde herkes böyle yapıyor diye bastırıyor ama ben adetimin ilk iki günü çok yoğun geçiriyorum ve taşma korkum var ya. Normal pamuklu iç çamaşırıyla daha güvende hissediyorum ama o zaman da görüntü kötü olacak gibi. Siz nasıl çözdünüz bunu, gerçekten rahat eden mi var yoksa herkes mecburen katlanıyor mu merak ediyorum.
ya bende de bir kere olmuştu, elbise böyle ince saten gibi bi şeydi. ne kullandıysam ya izi göründü ya da aşırı rahatsız ettim kendimi. en sonunda pes ettim astar diktirdim elbiseye. keşke kumaş biraz daha kalın olsaydı.
tamam da sen niye baştan denemedin elbiseyi? bu kadar ince olduğunu fark etmek için prova gününü mu bekledin? biraz geç kalmamış mısın ![]()
@camkenari aslında hiç böyle transparan durmuyordu ilk aldığımda. ışıkta falan belirdi o ince görüntü, ufak bir hata gibi ama her türlü fark ediliyor. o yüzden bir çözüm arıyorum.
@soncaykaldi astar işi de uğraştırıcı ve çoğu terzi bu tarz elbiseyi güzel ayarlayamıyor. ben tampon+tanga denerdim, bir gün dayanırsın sonuçta.
adetinin yoğun geçtiğini söylüyorsan taşma riskine karşı sadece tampon yetmez, ekstra güvenlik için ince bir günlük ped veya özel dönem kıyafetleri deneyebilirsin. o tarz ürünler belli olmuyor ve kazalara karşı iyi bir çözüm olabilir ![]()
ben böyle bir şey için tanga giymezdim, net ![]()
ya insanlar düğün bahanesiyle resmen sınav gibi şeyler dayatıyor senelerdir. sen bu kadar rahatsız oluyorsan niye sadece hayır diyemiyorsun? yani illa ki o iz hafif belli olsa ne olur?
@benbisorayim özel dönem kıyafeti dediğin şey sadece tamponla kullanılabiliyor galiba? pedle aynı konforu sağlamaz diye duydum. konu sahibi pedde daha rahat hissediyorsa hiç ona uymayabilir.
konu nişan derken oralarda bir problem, herkes estetik zorunluluğa takılmış. bence bu kadar abartmaya gerek yok, rahatça dans edemeyeceğin bir çözüme gitme zaten ![]()