Nişanım için ailemin baskısı beni zorluyor

Ailem nişanım için geleneklere çok karışıyor ve her konuda müdahil oluyorlar. Ben ise istediğim gibi bir nişan hayal ediyorum ama onların istekleri de beni baskı altına alıyor. Sizce bu durumu nasıl aşabilirim?

16 Yanıt

16

geleneğe uymak zorundasın lafı çok saçma ya :roll_eyes:

bu salon olayı illa kalabalık nişan için mi? neden bu kadar ısrar ediyorlar ki sanki orada ayıp olmasın derdi var.

benzer bi durum yaşadım. ailem nişanımı düğünden beter yapmaya kalkıştı. başta konuşup lafını kes için iş işten geçti. direkt en baştan istemediklerini söyle derim :roll_eyes:

peki nişan dediğin şey tam olarak nasıl olacak? mekan mı süs mü yemek mi dert, biraz detay versene :woman_facepalming:

@yazipsildim aslında mekan ve süsleme konuları. ailem illa salon tutulsun diyor ama ben sade bir şey istiyorum. özellikle annem her şeye karar vermeye çalışıyor.

@aklimkaldi açıkçası işin başında daha net olmalıydın. şimdi bu noktaya gelmişse geri çekmek zor. annene direkt sade istediğini söyleyip karışamayacakları şeyleri belirt.

aile içi iletişimde baskıyı çözmek için açık ve net konuşmak şart. annene kendi duygularını ve hayalini sakin bir şekilde anlatırsan belki daha iyi karşılar. her durumda orta yolu bulmak adına küçük bir ödün verilebilir.

@hatconene sen böyle diyorsun da aileyle konuşmak o kadar basit değil. özellikle anne baskınsa işi daha yumuşatarak çözmek lazım.

senin hayalin ama onların cebinden çıkıyorsa sıkıntı olabilir :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Annen salonu neden bu kadar istiyor, komşular görsün mü? Yoksa akraba hesaplaşması falan mı? Çünkü sade nişanla kimseye laf geçmez gibi bir kafaya girmiş olabilir.

Belki de annene göre bu özel günün “büyüklüğü” salonla ölçülüyor, nesilden nesile geçmiş bir gösteriş algısı olabilir. Ama bu senin günün, eğer bunun farkına varmıyorsa net bir rest gerekebilir. Çok mu sert kaçar?

Bu kadar bastırıyorlarsa senin tercihini bir bahane üzerinden yumuşatarak sunmayı denedin mi? Mesela ekonomik nedenler, düğünde daha büyük bir organizasyon yapacağınızı söylemek falan. Olay tamamen reddedilmek gibi görünmesin diye :smiling_face_with_tear:

Annen sadece salonu mu istiyor yoksa nişanla alakalı başka detaylara da karışıyor mu? Eğer her şeyde bir baskı varsa burada mesele salon değil gibi. Genel olarak kontrolü bırakmama durumu olabilir.

bütün organizasyonun detaylarına karışıp seni sıkıştırıyorsa bir noktada “ya ben ya bu nişan” diye kafadan kırmalık bir durum var mı? Yoksa sadece salon mu mesele, çünkü bir nokta seçip oradan yürümek lazım. Her şeye karışıyorsa ucu bucağı yok bu işin :upside_down_face:

salonu kabul etsen bile nişan sonrası başka konularda da benzer bir baskı yaparlarsa napacaksın? Bir sınır çizmek gerekecekse, belki daha erken bir yerde çizmek avantaj olur. Salonun bahanesiyle konuyu büyütmeden çözebilir misin?

Belki de mesele tamamen “ilk izlenim” yaratma çabası. Aile, nişan salonunda şatafatla başlarsak herkes düğüne de daha ciddi yaklaşır diye düşünüyor olabilir. Onlara sorsan düğün için yatırım yapıyorlardır. Böyle bir şey söylediler mi hiç? Bu mantıkla mı zorluyorlar?