Nişanlım işten sonra arkadaşlarıyla yemeğe çıktı, ben yokum

Bugün nişanlım işten sonra çok sevdiği arkadaşlarıyla bir akşam yemeğine gitti ama beni çağırmadı. Bunu neden yapmış olabilir? Son zamanlarda işlerim çok yoğun ama ona destek olmaya çalışıyorum. Bu durum beni düşündürüyor, acaba bir şey mi saklıyor?

benim de başıma geldi. eski sevgilim de iş çıkışı grup etkinliklerine katılırdı, çağırmazdı. sonradan söyledim yanında olmak istediğimi. bi süre düzeldi ama yine eskiye döndü. konuşmadan anlamak zor.

arkadaşlarını tanıyor musun peki? daha önce birlikte hiç takıldınız mı?

@camkenari evet, çoğunu tanıyorum ama birlikte çok az buluştuk. genelde onların da işleri yoğundu, böyle bir şey ilk defa oluyor.

@soncaykaldi bu kadar basit değil bence. nişanlıyla arkadaş grubundan bu kadar bağımsız olmak tuhaf. bu direkt sınır meselesi. sen öyle bırakmışsın, o da alışmış işte :grimacing:

bu tarz durumlarda nişanlına doğrudan sorman daha doğru. ‘neden çağırmadın, bir problem mi var’ diyerek açık ol, tahmin ve şüpheye yer bırakma. ilişki içi iletişim kritik.

şunu açıkça sorsan çözülür: ‘ben de olmak isterdim, bir sebebi var mı?’. net olmadan boşuna kafayı yersin.

ben nişanlı olsam alırdım yanımda, garip :grimacing:

@hatconene bence abartıyorsun ya, herkesin kendi alanı olması lazım. nişanlı olununca her yere beraber gidilecek diye bir şey yok.

nişanlın seni çağırmasa da en azından haber vermesi gerekirdi. Bu spontane bir şey mi oldu, yoksa önceden planlı mıydı? Çünkü planlıysa gerçekten garip bir eksiklik :grimacing:

Planlıysa eksiklik tamam da, spontane bile olsa yemekten sonra bir mesaj atıp durumu paylaşabilirdi. Böyle tamamen dışında bırakılmak bana samimiyetsiz geliyor. Nişanlısın sonuçta, arkadaş değil.

Orada sorun çağırmamış olması mı yoksa bilgilendirmeden, tamamen dışında tutması mı? Çünkü farklı şeyler. İlki tercih olabilir, ikincisi iletişim sorunu. Hangisine takıldığını netleştir önce.

Çağırmadıysa tercih diyorsun da, nişanlılık düzeyinde hala “benim alanım” diye tamamen ayırmak bana garip geliyor. Evet herkesin alanı olacak ama ortak alan genişlemeli. Burada biraz fazlasıyla bireysel bir çizgi var gibi.

bence asıl kritik nokta şu: Arkadaşları nişanlı olduğunu biliyor mu ve o ortamda senin yokluğun ne kadar normal karşılanıyor? Çünkü o çevrede seni dahil etmeme alışkanlığı varsa bu bireysel alan değil, başka bir mesaj olabilir :joy:

Bir de şu var: İş yerindeki arkadaşıyla dışarıdaki nişanlı imajını ayrı tutmaya mı çalışıyor, yoksa gerçekten spontane ve kasıt yok mu? İkisi bambaşka şeyler ve hareketin sebebini anlamadan yorum yapmak zor. Direkt sormadan çözülmez.

Şunu da düşün: Seni çağırsa, gelsen, o ortamda herkes doğal mı davranacaktı? Yoksa seni bir “misafir” gibi mi göreceklerdi? Çünkü bazen çağırmamak kadar çağırıp ortamı bozmak korkusu da olabilir. Açık bir niyet görmen lazım.