Pandemiyle birlikte evdeyiz diye cilt bakımına sardım ama sanki yanlış yapmışım. O dönem aldığım ürünler yüzümü daha kötü yaptı gibi geliyor. Yoksa devam mı etmem lazım? Covid’in bu kadar cildi bozacağını tahmin etmezdim. Ben mi takıntı yaptım acaba?
Bende de pandemide cildim mahvolmuştu ya. Sürekli sivilce çıkıyordu alnımda. Meğersem kullandığım yüz temizleme jelinin içinde alkol varmış. Sen de ürünlerin içeriğini bi kontrol et bence. Ben alkol ve parfümsüz bir şeye geçince düzelmişti.
O dönemde ben de çok ürün denedim açıkçası. Reçetesiz satılan bi peeling almıştım, cildimi tahriş ediyordu. Sonra bi baktım haftada 3-4 kez kullanmışım. Yani, kullanım sıklığına da dikkat ediyorsun dimi? Fazla yapınca daha kötü oluyor.
Yani cilt bakımına sardım demişsin ama her şeyin fazlası cildi yorar. Hangi ürünleri kullandığını hiç yazmamışsın. Belki de cildine uygun olmayan şeyler almışsındır? Covid’i bahane yapmak kolay ama tüm sorun o değil gibi
Cilt stres ve hormonal dalgalanmalara aşırı duyarlı oluyor. Pandemide kaygı da arttı malum. Eğer ürünlerin cildinde yanma, kızarıklık gibi ani tepkilere yol açıyorsa o başka, ama sadece sivilceyse kaygı kaynaklı olabilir. Dermatolog kesin analiz yapar.
Aslında aldığım ürünler çoğu kişinin önerdiği şeylerdi, ama ben galiba neyin neyle kullanılması gerektiğini bilmiyordum. Mesela bir gece serum, sabah başka bir şey sürüyordum. O yüzden mi kötü oldu ki? Yazılanları okuyup bir düzenlemeye gideyim.
bana burada pandemiden çok senin acele etmen etkili. Her duyduğunu denemek cildi bozar tabii. Bir yandan da karantinanın verdiği boşlukta insanlar saçma sapan şeyleri pazarlar oldu. Her önerileni almazsan daha iyi olur gibi.