Patron favori iş arkadaşıma neden bu kadar düşkün

Patronum sürekli bir iş arkadaşımın yanına gidiyor, onu diğerlerinden farklı tutuyor. Bazen ben de bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama hep önde olduğunu hissediyorum. Böyle bir durumda ne yapmalıyım? Haksızlık olduğunu düşünüyorum ama nasıl dile getireceğimi bilmiyorum.

12 Yanıt

12

adam favorisini bulmuş işte, napacaksın

bende de aynı durum vardı, bir iş arkadaşımı abartılı şekilde kayırıyorlardı. ama bir süre sonra başkasına döndü ilgileri, kalıcı olmuyor genelde.

ya biraz da gerçekçi olalım, belki o arkadaşın gerçekten daha iyi işler çıkarıyordur? haksızlık diyorsun ama bunu görülen performansa göre mi söylüyorsun?

bunu kurumsal olarak dile getirmek istiyorsan direkt ‘eşitlik’ üzerine bir konuşma başlatamazsın. önce işteki katkını netleştirip, örnekler hazırlayıp konuşmalısın. somut veri olmadan çok zor.

aslında dediğinize ek yapayım, o iş arkadaşımın belli konularda benden daha hızlı olduğunu kabul ediyorum ama diğer konularda da sanki ben daha detaycıyım. yine de hep onun avantajlı olması garip geliyor :grimacing:

@hatconene sen de böyle gerçekçi diyerek üstüne gitmişsin ama haksızlık hissi varsa illa bir sebebi vardır. bazı şeyler dengeyle alakalı.

@meric denge diyorsun da iş sonuçta, burada ölçüm performans ve sonuca göre oluyor. herkes her konuda eşit olamaz zaten.

Patronun bu tercihi seni etkiliyor mu, senin işine yansıyor mu? Yani bu kayırma iş dağılımında, senin fırsatlarında bariz bir fark yaratıyorsa konuşulabilir. Sadece kişisel bir algı gibi kalıyorsa, müdahil olmak daha zor.

belki de iş dışında bir bağları vardır. Bazı patronlar birini kayırırken tamamen iş performansı dışında, kendi keyfi sebeplerine göre hareket ediyor. Yani işi değil, adamı seçiyor :smiling_face_with_tear:

Belki senin de kendini ifade ettiğin, iş dışındaki bağları güçlendirdiğin bir yol vardır. Sadece iş performansına bakmıyor olabilirler, böyle durumlarda üstlerle samimiyet kurmak da oyunun parçası. Ama emin misin onun kadar iletişim kurmaya çalıştığına?

Ya belki konuşmaya, ortama gerek kalmadı? Direk iş sonuçları gösteriyordur patrona. Çünkü bazı insanlar sessizce iş yapıp, olayları kendine avantajlı çeviriyor. Üst perde bi’ kayırma varsa da böyle ince oyunlara bak derim.

olayı fazla analiz etmiyor olabilir misin? Belki patron için tamamen basit bir tercih: sevmiş, güvenmiş, rahat çalışıyordur. İş dışında bağ mı var, oyun mu dönüyor diye deşme çok, seni daha da gerer.