Patron geçen gün iş çıkışı beni kahveye çağırdı. Biraz gergindim, çünkü ‘seninle çok özel bir şey konuşmam lazım’ dedi. Bekledim ki ciddi bir şey çıksın, zam mı, uyarı mı, ne… Ama kahvede bazı genel şeyler konuştuk, özel dediği konuya hiç girmedi. Ertesi gün ofiste de hiçbir şey açılmadı. Şimdi sürekli bir şey var mı diye tedirginim. Sizce adım atmalı mıyım, yoksa görmezden mi gelmeliyim?
bence bu klasik erteleme taktiği ya. benim eski patron da böyle laf atardı bi şey varmış gibi, sonra iş uzar giderdi. ama genelde zam falan çıkmazdı işin içinden, sadece iletişim zayıflığı yani.
peki bunu ilk kez mi yaptı? yani bu ‘konuşmamız lazım’ deyip sessiz kalma olayı. yoksa sürekli böyle mi?
@kahvebitmeden aslında evet, daha önce de böyle konuşmam lazım deyip sonra konuya girmemişti. ama bu kadar ‘özel’ vurgusu ilk defa oldu.
@biseydiycem erteleme diyorsun da bence bu biraz fazla ‘özel’ vurgusuyla başka bir şeye işaret ediyor olabilir. yani belki seni test ediyor, nasıl tepki vereceğine bakıyor.
böyle durumlarda profesyonel sınırı korumak lazım, direkt gidip sormak belki aceleci görünür. ama ufak bir konuşma açıp konuyu nazikçe hatırlatmak mantıklı — ‘geçen konuşamadık, bir şey var mıydı?’ gibi ![]()
@yazipsildim bu kadar dramatize etmeye gerek var mı? bazen iş dünyasında insanlar sadece unutuyor, ya da dertleri sudan şeyler oluyor, hemen test falan yazmışsın
![]()
bence bekle biraz, kendisi getirir.
Ya farkında değil söylemediğinin ya da son anda vazgeçti. Direkt üstelemek risk, ama senin planını etkileyen bir şeyse net bir zaman sor. Yoksa oyalama hissi sürer.